Beheer

IT beheer
Windows Server 2008

6 jaar langer support voor Windows Server 2008

Microsoft is begonnen met de verkoop van 'Premium Assurance'.

3 maart 2017

Microsoft is begonnen met de verkoop van 'Premium Assurance'.

Microsoft had in december al aangekondigd dat deze verlengde ondersteuning er aan zat te komen.

Met de nieuwe ondersteuningslicentie kunnen bedrijven tot zes jaar langer gebruik maken van de Windows Server 2008-licentie. Microsoft belooft gedurende die tijd ontdekte veiligheidsrisico's met een classificatie 'critical' en 'important' af te dichten met een update. Het doel van het nieuwe aanbod is om klanten meer flexibiliteit te bieden bij de transitie van legacy-toepassingen naar modernere applicaties en infrastructuur, stelt Microsoft in een blog.

Reageer snel

Wie gebruik wil maken van de extra ondersteuning doet er goed aan snel te handelen. Microsoft heeft de prijs van de verlengde ondersteuning afhankelijk gemaakt van het moment van bestellen, waarbij de prijs oploopt naar mate de tijd verstrijkt. Zo kan een bestelling voor eind juni een korting van 60 procent opleveren op de prijs die vanaf juli 2019 geldt. 

De prijs is verder afhankelijk van de waarde van het huidige licentiecontract. Voor elk jaar extra support moet afhankelijk van het moment van afsluiten van Premium Assurance tussen de 5 en 12 procent van de waarde van het huidige contract worden betaald.

Strenge voorwaarden van toepassing

Verder heeft Microsoft nogal wat voorwaarden verbonden aan het afsluiten van het ondersteuningscontract. Zo komen alleen bedrijven in aanmerking die ook een Software Assurance licentie hebben. Die zorgt er voor dat klanten altijd over de laatste versie kunnen beschikken. Ook moet de verlengde ondersteuning besteld worden voor de afloop van het reguliere ondersteuningsprogramma, dus voor 14 januari 2020.

Daarbij heeft Microsoft bepaald dat Premium Assurance alleen besteld kan worden als de extra ondersteuning wordt aangeschaft voor alle servers met een actieve Software Assurance-licentie op Enterprise Agreement (EA), Enterprise Agreement Subscription (EAS), Enrollment for Education Solutions of Server and Cloud Enrollment. Dus wie ondersteuning heeft gekocht via andere licenties dan die vier, kan Premium Assurance vergeten.

Lees meer over
Zie ook Beheer op AG Connect Intelligence

Reactie toevoegen