Loopbaan

Carriere
van baan veranderen

6 redenen om van baan te veranderen

Hoe weet je dat de tijd rijp is om actief op zoek te gaan naar een andere baan?

26 oktober 2016

Hoe weet je dat de tijd rijp is om actief op zoek te gaan naar een andere baan?

Opeens gaat het kriebelen. Je staat al wat langer open voor nieuwe uitdagingen, maar je was tot nu toe niet actief op zoek naar een andere baan. Maar opeens wil je weg – en snel ook! Hoe weet je dat de tijd rijp is om actief op zoek te gaan naar iets anders? De Amerikaanse carrièrecoach en recruiter Martha Heller legt voor Cio.com in een video uit wat de bekendste tekenen aan de wand zijn dat het de hoogste tijd wordt om aan een nieuw avontuur te beginnen.

Heller richtte elf jaar geleden haar eigen bedrijf Heller Search Associates  op, dat zich richt op de werving- en selectie van CIO’s, CTO’s en andere senior IT-functies. Zij schreef ook twee boeken: ‘The CIO Paradox: Battling the Contradictions of IT Leadership’ en ‘Be the Business: CIO’s in the New Era of IT’. Voor het online platforms cio.com en IDG.tv heeft zij een reeks vlogs gemaakt op het gebied van carrière. Haar eerste video gaat over hoe je weet wanneer het tijd is om serieus op zoek te gaan naar een andere baan.

In de video zet zij de 6 belangrijkste redenen uiteen om te vertrekken:

1) Je zit aan je plafond
Heb je het gevoel dat je stagneert in je werk? Biedt je baan geen ruimte voor groei? Als je vastzit in zo’n sleur wordt het tijd om na te gaan denken over alternatieven.

2) Je ziet geen uitdaging meer

Als je geen uitdagingen meer ziet in je baan en het idee hebt dat je je chronisch verveelt op je werk, kun je beter op zoek gaan naar iets anders. Een baan met weinig of geen uitdaging brengt namelijk het risico met zich mee dat je slechte werkgewoonten ontwikkelt om de tijd te doden. Je wordt minder enthousiast en staat niet meer zo te springen als zich een nieuwe situatie voordoet.

3) Je moet plotseling aan iemand anders rapporteren
Moest je voorheen rapporteren aan de CEO, maar is dat nu opeens de CFO geworden, dan bestaat de kans dat de prioriteit die wordt gegeven aan IT is afgenomen. Als het opeens vooral draait om kostenbesparingen in plaats van innovatie en investeringen terwijl je hart ligt bij dat laatste is het tijd om te gaan.

4) Het bedrijf staat in de etalage
Als het bedrijf waarvoor je werkt wordt overgenomen kan dat betekenen dat er zich nieuwe carrièremogelijkheden voor doen. Maar het kan ook betekenen dat je baan verdwijnt, of zo verandert dat je er geen plezier meer aan beleeft of uitdaging in ziet. Bovendien kan het zo zijn dat je je niet senang voelt bij de bedrijfscultuur van de overnemende partij. Tijd om je voor te bereiden op een mogelijke exit, dus.

5) Je hebt een hekel aan je (nieuwe) baas
Vrijwel iedere medewerker heeft zo nu en dan wel eens een appeltje te schillen met zijn of haar baas. Maar, als dit regelmatig of zelfs altijd het geval is, kan dit een goede reden zijn om uit te kijken naar een nieuwe positie. Dit kan namelijk leiden tot bitterheid en frustratie als je toegewezen taken moet gaan uitvoeren en dit is niet goed voor je arbeidsethos noch je gezondheid.

6) Je bedrijf faalt
Het zegt natuurlijk veel over je karakter als je blijft en alle zeilen bijzet als je bedrijf in een neerwaartse spiraal terecht is gekomen. Maar niemand verplicht je om aan boord van een zinkend schip te blijven. Als je merkt dat het tij niet meer te keren is, wat je ook doet, dan is het tijd om uit te gaan kijken naar een nieuw avontuur.

Dat waren de zes belangrijkste redenen om te vertrekken volgens Martha Heller. In de delen die hierna verschijnen zoomt zij onder meer in op de zoektocht naar een nieuwe baan, hoe je een goede cv en sollicitatiebrief schrijft, hoe je werkt aan je online reputatie en hoe je je het beste voorbereidt op een sollicitatiegesprek. Ook wil ze thema’s als salarisbesprekingen en hoe je op een nette manier afscheid neemt van je huidige baan behandelen. Onderwerpen waar AG Connect ook regelmatig over schrijft (zie gerelateerde artikelen).

U kunt hieronder de video bekijken waarin Martha Heller vertelt over de 6 belangrijkste argumenten die je doen beseffen dat het tijd is om van baan te veranderen:

 

Andere redenen

Uiteraard kunnen er ook andere redenen zijn om om je heen te gaan kijken, bijvoorbeeld als je emotionele welzijn of je gezondheid in je huidige baan bedreigt wordt, bijvoorbeeld als je dagelijks moeite hebt om naar je werk te gaan omdat je werk, je baas of je collega’s je ongelukkig maken of als je overbelast bent en overwerkt. Het kan ook zijn dat er een bepaald moment is aangebroken in je leven, zoals een verhuizing, kinderen krijgen of een scheiding of ziekte, waardoor je prioriteiten en wensen anders komen te liggen.

Het succesvol overstappen naar een andere baan vergt de nodige planning en voorbereiding. Het verlaten van een baan kan zelfs een van de meest stressvolle momenten in je werkende leven zijn. Dus denk er goed over na, maak een plan en bereid je switch goed voor – mits dat natuurlijk kan.

Zie ook Loopbaan op AG Connect Intelligence
Reactie toevoegen