Loopbaan

Carriere
salarisgroei

7 Tips voor meer salaris, zonder te jobhoppen

IT-salarissen zitten in de lift, maar lang niet bij iedere IT’er. Gelukkig zijn er manieren om je salaris op te krikken. Ook zonder te jobhoppen.

© CC0,  Pixabay
28 september 2016

IT-salarissen zitten in de lift, maar lang niet bij iedere IT’er. Gelukkig zijn er manieren om je salaris op te krikken. Ook zonder te jobhoppen.

Je hebt al een tijd geen salarisverhoging gehad, of er slechts een beetje bijgekregen, terwijl je je een slag in de rondte werkt. Of je hebt jezelf de laatste tijd behoorlijk ontwikkeld, zonder dat daar financiële compensatie tegenover staat. Het kan ook zijn dat je hebt ontdekt dat anderen in jouw beroepsgroep meer verdienen dan jij. Enfin, je vindt het tijd worden dat je er in salaris op vooruit gaat. Maar hoe pak je dat aan? Vandaag deel 1: hoe verhoog je je salaris als je bij je huidige werkgever wilt blijven?

De vraag naar IT-professionals trekt aan, wat in het algemeen zorgt voor een voorzichtige salarisgroei en stijging van de uurtarieven (zie kader). Toch kan de vlag niet uit voor alle IT’ers. Of en zo ja hoeveel ruimte er is voor salarisgroei hangt af van de vraag naar en het aanbod van je expertise, de mate van werkervaring, in welke regio je werkt, in welke branche je actief bent en last but not least, over welke vaardigheden je beschikt.

Er zijn zat IT-professionals die minder verdienen dan ze zouden willen, terwijl ze overal moeten aanhoren hoeveel vraag er wel niet is naar IT’ers. Uit de Salary Survey 2016, het jaarlijkse beloningsonderzoek van Berenschot, Ngi-NGN en AG Connect blijkt dat IT-professionals van alle arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden de hoogte van hun salaris het liefst zouden willen veranderen.

Gelukkig zijn er manieren om je beloning op te krikken, mocht je het gevoel hebben dat je onderbetaald wordt. Het kan zijn dat je daarvoor van werkgever zult moeten veranderen, maar dat is niet altijd noodzakelijk. Uit onderzoek van Dice in de VS blijkt dat vorig jaar 38 procent van de ondervraagde IT’ers meer ging verdienen dan het jaar ervoor door een loonsverhoging, terwijl 23 procent dit wist te realiseren door van baan te veranderen.

Morgen kijken we hoe je salarisgroei kunt realiseren door op zoek te gaan naar een andere baan, maar vandaag behandelen we een aantal tips om je salaris op te krikken, zonder te hoeven jobhoppen.

1. Vraag om opslag
Uit de laatste Salary Survey 2016 van Berenschot, NGi-NGN en AG Connect blijkt dat maar liefst 90 procent van de IT-professionals die er het afgelopen jaar op vooruit zijn gegaan dit niet realiseerde door van baan te veranderen, maar door een interne loonsverhoging.
Het vragen om loonsverhoging is dus geen slecht idee, maar kan ongemakkelijk zijn en soms ook tricky. Experts adviseren dan ook om dit van te voren goed voor te bereiden:
- verzamel feiten en cijfers die aantonen dat je goed presteert en waardevol bent voor de organisatie en motiveer waarom je denkt dat je recht hebt op een salarisverhoging.
- Wacht niet op het jaarlijkse beoordelingsgesprek. Uit onderzoek blijkt dat leidinggevenden eerder geneigd zijn om in te gaan op een verzoek tot salarisverhoging als het buiten de jaarlijkse gesprekken om gaat.
- Oefen het gesprek van te voren met een bekende en sta open voor feedback.
 

2. Kom in aanmerking voor promotie
Ook promotie maken zorgt ervoor dat de kans groot is dat je meer gaat verdienen. Zo blijkt uit gegevens van Dice dat het afgelopen jaar 10 procent van de ondervraagde IT-professionals salarisverhoging kreeg doordat zij intern een stapje omhoog deden op de carrièreladder.
Om in aanmerking te komen voor promotie, moet je zorgen dat je belangrijk wordt voor je baas. Zorg dat je het hoort als er een reorganisatie plaatsvindt, of een nieuwe collega komt, of een groot project wordt opgestart. Zet kantoorpolitiek in om je carrièrekansen te vergroten, maar wel zonder hielenlikken en roddel en achterklap. Vergroot je kansen verder door cursussen te volgen, je flexibel op te stellen en te investeren in goede werkrelaties.
 

3. Ontwikkel vaardigheden die in trek zijn
Je permanent blijven ontwikkelen is essentieel voor IT-professionals. Probeer jezelf vooral vaardigheden aan te leren die erg in trek zijn. Hiermee verhoog je de kans op interne promotie of bonussen en salarisverhogingen. Dat kan zowel gaan om IT-vaardigheden als om soft skills of andere vaardigheden uit aanpalende terreinen, zoals marketing, algemeen management of sales. Zo is er momenteel veel vraag naar big data-specialisten, security-experts, cloud-professionals, IT’ers die bekend zijn met DevOps, Internet-of-Things en wearables, en uiteraard blijven softwareontwikkelaars nog altijd hot. AG Connect zette in diverse artikel op een rijtje welke IT-vaardigheden veelgevraagd zijn in Nederland. Zo blijkt uit gegevens van Dice dat met name vaardigheden op het gebied van Java, PHP, C, .NET, SAP in trek zijn.
Daarnaast hebben we op een rijtje gezet welke skills het meeste geld opleveren.
In dit artikel staat nog meer wie er momenteel hot zijn op de IT-arbeidsmarkt.
Het aanbod aan trainingen, cursussen en opleidingen is enorm, dus kies niet zo maar de eerste de beste opleiding die je tegenkomt. De website Springest vergelijkt honderden IT-trainingen met elkaar.
 

4. Behaal certificaten
Aansluitend op het vorige punt: volg niet alleen trainingen, maar laat ook zien wat je waard bent door de bijbehorende certificaten ook te behalen. Als je opslag wilt krijgen, helpen de juiste certificeringen vaak om een voet tussen de deur te krijgen bij je leidinggevende. Een certificaat wordt gezien als bewijs dat je bepaalde vaardigheden en competenties in huis hebt, waardoor je marktwaarde stijgt. Certificeringstrajecten zijn vaak behoorlijk kostbaar, maar er zijn manieren om hierop te besparen.
AG Connect zette onlangs op een rijtje welke IT-cerificaten de grootste salarisgroei opleveren. Bekijk hier de top10.
 

5. Draag bij aan open-sourceprojecten
Veel organisaties maken gebruik van open source software. Dus als je bij je baas kunt aantonen dat je hebt meegewerkt aan een open-sourceproject, heb je vaak een streepje voor. Je laat zien dat je je programmeerskills blijft ontwikkelen en dat je bereid bent om je kennis en kunde te delen met anderen. Overigens hoef je niet per se een softwareontwikkelaar te zijn om mee te draaien in een open-sourceproject: ze zijn ook vaak op zoek naar projectleiders, of mensen die willen documenteren of de website willen updaten.

Ben je op zoek naar een open-sourceproject waar jij je steentje aan kunt bijdragen? Zoek op GitHub of SourceForge of kijk op OpenHatch, dat op non-profit-basis kandidaten matcht met projecten.
 

Salarissen in de IT in de lift

Door de snel stijgende vraag naar IT-professionals zitten de meeste IT-salarissen flink in de lift. Volgens carrièresite Dice was er in de VS vorig jaar zelfs sprake van de grootste beloningstoename in de IT ooit. Het gemiddelde salaris in de IT kwam uit op 96.370 dollar per jaar, wat neerkomt op een toename van 7,7 procent vergeleken met het jaar ervoor. Ter vergelijking: tien jaar geleden bedroeg het gemiddelde IT-salaris nog maar 73.308 dollar. Ook de gemiddelde waarde van uitgekeerde bonussen stijgt. Momenteel is dit in de VS gemiddeld 10.194 dollar, becijferde Dice. Zo’n 37 procent van de ondervraagde IT’ers heeft het afgelopen jaar een bonus gekregen.

Ook in Nederland steeg het gemiddelde salaris in de IT het afgelopen jaar, al ging het in ons land slechts om 1,95 procent. Dat is iets meer dan het jaar ervoor, toen de gemiddelde loongroei van Nederlandse IT-professionals, in loondienst en zelfstandig, uitkwam op 1,5 procent. Zzp’ers die actief zijn in de IT verwachten dat hun uurtarief de komende tijd fors omhoog gaat: 67 procent van de zelfstandigen die FastFlex ondervroeg verwacht dat er sprake zal zijn van een flinke stijging van het uurtarief.

6. Verbeter je soft skills
Het draait in de IT al lang niet meer alleen om beschikken over de juiste IT-vaardigheden alleen. Soft skills worden steeds belangrijker, zeker door de opkomst van Agile, Scrum en DevOps. IT-professionals moeten zich goed kunnen verplaatsen in de opdrachtgever en in de gebruikers, en moeten kunnen samenwerken en communiceren met collega’s, maar ook externe partijen om producten en diensten zo goed mogelijk te krijgen. IT’ers die hierin uitblinken, verdienen meer dan IT’ers die het alleen moeten hebben van hun harde, technische vaardigheden en komen bovendien eerder in aanmerking voor promotie.
Dat geldt zeker ook voor programmeurs. AG Connect schreef hier eerder over. In het artikel ‘Hoe maak je carrière in Internet of Things?’ staat omschreven hoe belangrijk soft skills zijn voor dit type IT-professional.
IT’ers blinken in het algemeen niet uit in soft skills, al is dat de laatste tijd wel aan het veranderen – ook omdat er binnen het onderwijsveld meer aandacht voor is. Er zijn daarnaast ontzettend veel trainingen op dit vlak die IT-professionals kunnen volgen om hun sociale vaardigheden te verbeteren. De focus ligt hier met name op communicatie, problemen oplossen, samenwerken, teambuilding en creativiteit. Precies de skills waar werkgevers veel waarde aan hechten.
 

7. Wees zichtbaar
Dan zijn we aangekomen bij de laatste tip: zorg dat je opvalt! Als je zorg dat je in het oog springt als expert op jouw gebied, kom je eerder in aanmerking voor een promotie en is je werkgever eerder bereid om meer voor je te betalen. Opvallen doe je niet alleen intern, door veel aanwezig te zijn, hard te werken, je flexibel en hulpvaardig op te stellen en naar borrels te gaan om te netwerken. Ook extern kun je het nodige doen om je zichtbaarheid te verbeteren. Schrijf blogs, voer discussies op fora, schrijf artikelen in vakbladen of spreek op conferenties. Bij AG Connect kun je bijvoorbeeld community manager Wijnand Westerveld (w.westerveld@agconnect.nl) benaderen, als je denkt interessante input te kunnen leveren voor op onze site. En mijn collega Henk Ester (h.ester@agconnect.nl) coördineert de bijdragen van externe auteurs in de papieren editie van AG Connect.

Lees morgen hoe je je salaris kunt opkrikken door juist wel te jobhoppen.

Zie ook Loopbaan op AG Connect Intelligence
1
Reacties
Pieter 29 september 2016 16:14

@tip 5: vraag eerst na bij je organisatie of werken aan OS of andere software is toegestaan. In je contract, of uitbreiding, kan staan dat alle software ontwikkeld gedurende het lopende contract (dat is tijdens én na bedrijfstijd) automatisch bedrijfseigendom is.

Reactie toevoegen