Overslaan en naar de inhoud gaan

Aan welke universiteit Informatica studeren?

Dat blijkt uit de vandaag verschenen Keuzegids Universiteiten 2013. De gids wordt jaarlijks uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) en is bedoeld voor scholieren en decanen die zich willen oriënteren op mogelijke vervolgstudies. De Keuzegids is samengesteld op basis van studentenoordelen, cijfers over het contact met docenten en slagingspercentages, en visitatierapporten.
studeren

Beste TU in Eindhoven

De TU/e staat voor het negende jaar op rij op de eerste plaats van de Technische Universiteiten. Vijf bacheloropleidingen aan de Brabantse universiteit krijgen het predicaat ‘beste in hun categorie’: naast Technische Informatica gaat het om Biomedische Technologie, Technische Innovatiewetenschappen, Technische Bedrijfskunde en Industrial Design. De studie Technische Informatica aan de TU/e wordt vooral gewaardeerd vanwege het stevige programma en de goede organisatie van de opleiding.

Aparte kwaliteitszegel

Scholieren die straks Informatica willen studeren, kunnen het beste naar Utrecht gaan: de Universiteit Utrecht heeft de beste Informatica-opleiding van het land. Die opleiding heeft zelfs een aparte kwaliteitszegel gekregen, omdat zij tot de top van het Nederlandse wetenschappelijk onderwijs behoren.

59 topopleidingen

Dit jaar krijgen 59 universitaire opleidingen de stempel ‘topopleiding’. Vooral exacte vakken, theologie en filosofie doen het goed, bij rechten en economie zijn er maar weinig topopleidingen. De Universiteit Wageningen is opnieuw gekozen tot de beste universiteit van het land. Volgens de keuzegids hebben ze in Wageningen aantrekkelijke en kleinschalige opleiding. Ook is er intensieve begeleiding en zijn er goede faciliteiten. Twee universiteiten halen een onvoldoende: de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Vrije Universiteit (VU).

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in