Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanklager wil top Samsung arresteren

Het Zuid-Koreaanse Openbaar Ministerie wil de top van de onderneming Samsung, met name Jay Young-lee en Park Sang-jin, arresteren in het onderzoek naar corruptie rond de president van het land, Park Geun-hye.
handboeien

Dit hebben aanklagers dinsdag bekendgemaakt. De top van het grootse Zuid-Koreaanse concern wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan omkoperij en fraude. Er zou bijvoorbeeld geld zijn gesluisd naar een hartsvriendin van president Park, Choi Soon-sil. Die zou misbruik van haar vertrouwenspositie hebben gemaakt en is de spil in een enorm corruptieschandaal dat Park tot aftreden kan dwingen. Ze is al op een zijspoor gezet.

Sleutelrol in Zuid-Korea

Samsung, waar bijna een half miljoen mensen werken, begon als handelsonderneming in 1938 en stapte vervolgens in allerlei zaken zoals elektronica in de jaren zestig, bouw- en scheepsbouw in de jaren zeventig en in de industrie. Het bedrijf verdient nu het meest met de producten van Samsung Electronics. Het bedrijf maakte onlangs nog bekend dat de kwartaalwinst meer dan verdubbeld is.

Samsung is van grote invloed op de Zuid-Koreaanse politiek. Het bedrijf speelde een sleutelrol in de razendsnelle economische groei van het land sinds 1953, wat 'het wonder aan de Han-rivier' wordt genoemd.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in