Overslaan en naar de inhoud gaan

AlphaGo geen dreiging meer voor go-cracks

AlphaGo, Googles computer die vorig jaar nog de wereldkampioen go versloeg, komt niet langer uit in go-wedstijden. Het team heeft bewezen dat het hoogst haalbare is bereikt en stopt er mee.
go
© CC BY 2.0 - Flickr.com - cropped from original
CC BY 2.0 - Flickr.com - cropped fro

Dat betekent overigens allerminst dat het team de kennis en ervaring met de ontwikkeling van het AlphaGo overboord gooit. De teamleden - allen werknemers van het Google-onderdeel DeepMind - gaan de algoritmen aanpassen zodat ze gebruikt kunnen worden voor andere toepassingen.

"We hopen dat het verhaal van AlphaGo pas het begin is", zeggen Demis Hassabis, medeoprichter en CEO van DeepMind en David Silver, onderzoeker bij het bedrijf in een blog. "We zijn van plan dezelfde opwinding en inzichten bij een reeks nieuwe gebieden te creëren en  een aantal van de belangrijkste en dringende wetenschappelijke problemen van deze tijd aan te pakken." Ze richten zich bijvoorbeeld op het bestrijden van ziekten, het zoeken naar een oplossing voor het energieprobleem en het ontwikkelen van nieuwe materialen.

De onderzoekers benadrukken dat de ontwikkeling van AlphaGo aantoont dan Artificiële Intelligentie (AI) niet alleen de menselijke vaardigheden kan vervangen maar ze ook verbeteren. De oud-wereldkampioenen go Shi Yue and Zhou Ruiyang geven aan dat zij hun eigen speelwijze hebben aangepast nadat ze AlphaGo hebben zien spelen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in