Management

Cloud
Google Cloud Platform

Altijd gratis cloudgebruik bij Google

Google introduceert een licentie die altijd gratis cloudgebruik garandeert.

13 maart 2017

Google introduceert een licentie die altijd gratis cloudgebruik garandeert.

Google heeft eind vorige week een variant van zijn clouddiensten gelanceerd die gratis te gebruiken is, voor onbepaalde tijd.

Het gaat dus niet om een gratis introductieperiode. Beginnende gebruikers kunnen onder de nieuwe licentie onder meer gebruik maken van een F1-instantie, 5 GB per maand in een regionaal datacentrum en 60 minuten toegang tot Google Cloud Speech API. Verder krijgen zij 300 dollar aan 'credits' die zij binnen 12 maanden kunnen inzetten voor het kopen van diensten.

Om voor de dienstverlening in aanmerking te komen moeten de aspirant-gebruikers wel een creditcardnummer opgeven waarop Google op elk moment bedragen kan incasseren. Voor Google is deze vorm van een Fremium-aanbod duidelijk bedoeld om nieuwe klanten over de streep te trekken. Door klanten gratis te laten snuffelen aan de diensten ligt het voor de hand dat ze als ze overtuigd raken van het voordeel, meer betaalde diensten gaan afnemen.

Het verschil met de instapvariant van bijvoorbeeld AWS is dat Google niet alleen opslag maar ook gratis computerkracht ter beschikking stelt om dienstverlening te faciliteren.

Overigens is het nieuwe licentiemodel nu alleen nog beschikbaar in drie regio's in de VS. Google heeft nog niets losgelaten over de introductie van deze licentievorm in andere regio's buiten de VS.

Lees meer over
Zie ook Management op AG Connect Intelligence
Reactie toevoegen