Overslaan en naar de inhoud gaan

Amsterdam in top20 start-up-steden

Dat blijkt uit een rapport van Compass, dat data heeft verzameld over diverse start-up-steden en regio’s. De Amerikaanse regio Silicon Valley staat bovenaan. Amsterdam eindigde op plek 19. Met uitzondering van Singapore is Azië niet meegenomen in het onderzoek.
Business
Shutterstock
Shutterstock

New York eindigde achter Silicon Valley. De top-4 is overigens helemaal Amerikaans, met Los Angeles op drie en Boston op vier. Op plek vijf staat Tel Aviv in Israël. De steden in de index worden gewaardeerd op onderwerpen zoals de aanwezigheid van talent, financiering, ervaren ondernemers en de prestaties van startups.

Investeringen en overnames doen Amsterdam goed

Amsterdam wist voor het eerst een plek in de top-20 te bemachtigen, omdat vooral het aantal investeringen en overnames fors is toegenomen. Vier Europese steden gaan Amsterdam voor: Londen (6), Berlijn (9), Parijs (11) en Moskou (13). Naast veel Amerikaanse steden staan Sao Paulo (12) en Bangalore (15) in de top-20, net als Canadese plaatsen (Toronto, Vancouver en Montreal) en het Australische Sydney (16e).

Werk aan de winkel

Neelie Kroes zei in een interview met AutomatiseringGids dat Amsterdam alles in zich heeft om in de top-3 van start-up-hubs van Europa mee te draaien. Er is dus nog werk aan de winkel voor de start-up-ambassadeur van Nederland.

Volgens de onderzoekers gaan de ontwikkelingen in de start-up-scene razendsnel. “Twintig jaar geleden kwamen alle tech-start-ups nog uit steden als Boston en San Francisco. Inmiddels is het echter een wereldwijd fenomeen. Start-ups zijn de aanjagers van economische groei geworden.”

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in