Overslaan en naar de inhoud gaan

'Apple-afperser gearresteerd in Londen'

Een 20-jarige man die mogelijk betrokken was bij een groep cybercriminelen die Apple probeerde af te persen, is opgepakt in Londen.
handboeien

De man zou een van de leden zijn van de groep die schuil gaat achter de naam Turkish Crime Family. Deze groep hackers claimt miljoenen wachtwoorden van iCloud-gebruikers in handen te hebben. De hackers willen dat Apple 75.000 dollar betaalt en als het bedrijf dit niet doet dreigt het op afstand iPhones te wissen.

Geen nadere details

De arrestatie van de man door de Britse National Crime Agency wordt gemeld door Motherboard, onderdeel van Vice. National Crime Agency wil geen details geven over de zaak. Maar de beheerders van een e-mail-account dat eerder al door de Turkish Crime Family werd gebruikt, zeggen dat het gaat om een van de medeplegers. Bij hem thuis zou elektronica in beslag zijn genomen.

Volgens Apple is er geen sprake geweest van een hack bij iCloud. Vermoedelijk gaat het om wachtwoorden die zijn buitgemaakt bij andere recente datalekken bij onder meer Yahoo en Tumblr. De cybercriminelen hebben aan verschillende media kleine datasets gestuurd om hun hack te bewijzen, maar bewijs dat er daadwerkelijk miljoenen accounts zijn gekraakt ontbreekt vooralsnog.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in