Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple pakt aanraakziekte iPhone 6 Plus aan

Apple kondigde gisteren aan een speciaal reparatieprogramma op te zetten voor het probleem met de iPhone 6s Plus dat bekend is geworden onder de 'touch disease'.
iPhone 6s Plus
© Apple.com
Apple.com

Het aanraakscherm reageert niet meer en er verschijnt een dunnen grijze lijn aan de bovenzijde van het scherm. Sommige schermen gaan ook flikkeren.

Volgens Apple is het probleem het gevolg van het herhaaldelijk laten vallen van de iPhone. Het is goed op te lossen, maar daar zijn wel kosten aan verbonden. Apple brengt de eigenaar er 149 dollar voor in rekening.

Dat er een oplossing van Apple komt zal de deelnemers aan een groepsrechtszaak ('class action suit') die is aangespannen tegen Apple welkom in de oren klinken. Maar met de prijs gaan de gedupeerden vast niet akkoord.

iPhone 6s is 'tikkende tijdbom'

Drie Amerikanen startten eind augustus de rechtszaak tegen Apple omdat zij menen dat Apple ondeugdelijke hardware heeft geleverd en weigert de reparatie onder garantievoorwaarden uit te voeren. Volgens een onderzoek van reparatiebedrijf iFixit is de oorzaak van het probleem zo voor de hand liggend dat wellicht elke iPhone 6s en iPhone 6s Plus er mee te maken krijgt. Het bedrijf noemt het een "tikkende bom wachtend om in actie te komen".

Apple heeft wel toegezegd dat eigenaren die bij hun smartphone dit probleem hebben laten repareren en meer betaald hebben dat 149 dollar, het verschil terug kunnen krijgen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in