Overslaan en naar de inhoud gaan

Arie Schinkel overleden

Arie Schinkel, erelid van Ngi-NGN en icoon van de automatiseringssector en het informatica-onderwijs, is op 18 december op 95-jarige leeftijd overleden.
Arie Schinkel

Schinkel werkte decennia lang als automatiseringsadviseur bij het Samenwerkingsverband voor de Overkoepeling van de Automatisering bij de Gemeenten (SOAG). Daarnaast was hij destijds onder meer als interim-manager verbonden aan de Stichting Studiecentrum voor Administratieve Automatisering, dat vervolgens opging in NOVI en het exameninstituut EXIN.

Hij stond aan de wieg van AMBI, het unieke en uiterst succesvolle HBO-deeltijdprogramma Automatisering en Mechanisering van de Bestuurlijke Informatieverwerking, dat via een onderdeel van de Verenigde Naties in Rome in ontwikkelingslanden werd uitgerold.

Schinkel was tevens ontwikkelaar van de faseringsmethode SDM (System Development Methodology), initiatiefnemer van de stichting Bevordering Kwaliteit Informatica Beroepsopleidingen (BKIB) en initiatiefnemer van de reeks van nationale informatica-onderwijscongressen NIOC (sinds 1990).

Vlak voor zijn dood rondde hij zijn levenswerk af: het Universele Systeem voor Bedrijfsvoering – kortweg USB genoemd, dat hij in samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen ontwikkelde.

Arie Schinkel was Erelid van Ngi-NGN, inmiddels KNVI geheten. Efficiency en kwaliteit tekenen zijn gedachtegoed en werk, dat wordt voortgezet en verder internationaal verspreid door de Schinkel Foundation.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in