Overslaan en naar de inhoud gaan

Atos in Benelux en Nordics onderuit

Atos heeft omzet en winst vorig jaar weten te verhogen. Bijna alle regio's droegen daar aan bij. Negatieve uitzondering is de regio Benelux & Nordics.
Atos
© Atos
Atos

In de Benelux en de Scandinavische landen daalde de omzet van 2015 op 2016 met 7,3 procent. De marge op zijn activiteiten daalde ook, van 98,4 miljoen euro in 2015 naar 71,5 miljoen in 2016. Met 7,3 procent marge presteert de Benelux en de noordelijke landen op deze maat even slecht als Frankrijk, maar Frankrijk laat wel omzetgroei zien. Volgens Atos is de krimp veroorzaakt door het aflopen van contracten in de financiële sector waar dus kennelijk niet tijdig vervanging voor was. In de zomer van 2016 is een nieuwe directie aangesteld om het tij te keren. Vooralsnog slaagt die er niet in. In het vierde kwartaal van 2016 daalde de omzet in de Benelux en de noordelijke landen zelfs met ruim 11 procent ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar.

Desondanks prima omzet en winst

Het is voor Atos een kleine smet op een uitstekend jaar. Het haalde een omzet van 11,7 miljard euro. Dat was 9,7 procent meer dan in 2015. Zonder valutaire tegenwind zou het nog beter zijn geweest: een plus van 12,8 procent. Een groot deel van die groei was wel te danken aan overnames. Als alleen gekeken wordt naar de activiteiten die in 215 en 2016 onderdeel uitmaakten van Atos, bedroeg de groei 1,8 procent. De bruto marge steeg van 8,3 naar 9,4 procent - een bedrag van 1,1 miljard euro. Netto hield Atos daar 620 miljoen euro winst aan over, 42 procent meer dan in 2015.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in