Management

Datamanagement
Atlas

Bedrijven kreunen onder datadruk

Groeiende databerg kost klauwen met geld en nekt performance

Atlas op het dak van Oostenrijk's Nationale Bibliotheek te Wenen © CC0 (Pixabay),  ddouk
3 maart 2017

Groeiende databerg kost klauwen met geld en nekt performance

De hoeveelheid data waar organisaties over te waken hebben, verdubbelt ruwweg elke twee jaar. Dat dreigt een probleem te worden. Traditionele storageoplossingen lijken de exponentiële groei van gegevens niet bij te kunnen houden en worden momenteel door 70 procent van de IT-organisaties onder de loep genomen. 

Dat concludeert Suse uit een rondvraag onder senior IT-beslissers. Uit de tellingen komt naar voren dat een ruime meerderheid van de ondervraagde bedrijven hun storagebenadering en –strategie de laatste 12 maanden heeft herzien. Reden hiervoor is de frustratie die samenhangt met storagekosten, snelheid, complexiteit en versnippering van bestaande oplossingen. Het grootste gedeelte van deze groep kijkt voor het vinden van een oplossing naar software-defined storage.

Zestig procent zegt dat de kosten van opslag ook door andere bedrijfsonderdelen steeds scherper in de gaten worden gehouden. Maar liefst 95 procent van de bedrijven heeft interesse in de schaalbaarheid en efficiëntie van software-defined storage. 63 procent zegt dat ze in het komende jaar met software-defined storage aan de slag gaan.

De meerderheid van de respondenten heeft momenteel hybride flash & disk (62 procent) of op disks gebaseerde systemen (61 procent) in gebruik en ondervindt de volgende uitdagingen:

  • Hoge kosten: 80 procent van alle respondenten rapporteert frustratie over de kosten van storage en 92 procent is bezorgd over de kosten op het moment dat er meer capaciteit wordt gevraagd. In het algemeen geldt dat in alle landen gemiddeld 7 procent van het IT budget voor datastorage wordt gealloceerd.
  • Zorgen over snelheid: Bijna drievierde (73 procent) van het senior IT-management rapporteert gefrustreerd te zijn door de snelheid van hun bestaande storageoplossing. 92 procent is bezorgd dat dataopslag de initiatieven op het gebied van digitale transformatie door de groei van data zal vertragen.
  • Groeiende complexiteit en fragmentatie: 71 procent van de respondenten gaf aan storagesystemen ingewikkeld en erg versnipperd te vinden. Dit is er de reden van dat bedrijven de komende 12 maanden hun storagebenadering willen vereenvoudigen.
'Storage staat op het kantelpunt'

“In de hedendaagse economie is iedere organisatie in essentie een organisatie met dataopslag,” aldus Joseph George, Suse's vice president Solution Strategy. “Organisaties archiveren email, verspreiden grote videobestanden, en slaan petabytes aan data op, vaak jarenlang, genoodzaakt door wet- en regelgeving met betrekking tot bewaarplicht. Storage staat op het kantelpunt waar de traditionele storagebenaderingen opnieuw tegen het licht wordt gehouden met het oog op de groeiende vraag naar data en meer schaalbare en betaalbare mogelijkheden. Gelukkig is er een gestage stroom van innovaties, afkomstig van de opensource community die organisaties helpt hun kosten en uitdagingen op het gebied van implementatie te verlagen. De onderzoeksresultaten onderstrepen de noodzaak om naar een meer flexibele benadering te kijken om zo aan de voortdurend stijgende behoefte aan dataopslag te kunnen voldoen, zonder daarvoor te veel geld uit te moeten geven.”

Voor het marktonderzoek bevroeg bureau Loudhouse meer dan 1200 senior IT-beslissers ondervraagd in 11 landen en actief in verschillende markten. De respondenten werken allen  voor organisaties met meer dan 250 werknemers. 56 procent meer heeft dan 1000 werknemers in dienst.

Lees meer over
Zie ook Management op AG Connect Intelligence

Reactie toevoegen