Overslaan en naar de inhoud gaan

'Beveiliging leuk, zolang het werk er niet onder lijdt'

Er zijn nog te weinig beveiligingsincidenten, of ze komen te weinig in de publiciteit: te vaak wordt beveiliging van de IT naar het tweede plan geschoven.
beveiliging

Die conclusie dringt zich op na kennisneming van de resultaten van een onderzoek door beveiligingsbedrijf Bromium. Dat bevroeg 175 bezoekers aan de conferentie InfoSecurity Europe 2017, securityspecialisten waarvan je om die reden mag aannemen dat ze hun werk serieus nemen.

Toch geeft twee derde te kennen dat ze de beveiliging van hun organisatie op verzoek van de leiding verzwakt hebben om medewerkers meer vrijheid te geen om hun werk te doen. 40 procent heeft de beveiliging wel eens helemaal uitgeschakeld op verzoek van een ander onderdeel van de organisatie.

Volgens de security professionals is heeft het voorlichten van medewerkers over de gevaren geen enkele zin. 94 procent constateert dat zijn collega's meer bezig zijn met het tijdig afronden van hun bezigheden dan met beveiliging. 42 procent meldt dat het gedrag van collega's ondanks voorlichting wel eens de oorzaak van een incident is geweest.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in