Overslaan en naar de inhoud gaan

Boost voor netwerkconnectiviteit Amsterdam Science Park

Equinix legt vanuit haar nieuwe datacenter AM3 Amsterdam Science Park directe verbindingen (Premium CrossConnects) naar de carrierhotels Nikhef en Vancis. Zo kunnen klanten zich rechtstreeks verbinden met 250 carriers.
Amsterdam
© CC0 Public Domain
CC0 Public Domain

Cloud-ecosysteem

“Steeds meer bedrijven maken gebruik van cloud computing, maar lopen daarbij tegen een belangrijke randvoorwaarde aan: voor echt succesvolle en betrouwbare cloudtoepassingen, hebben ze veel netwerkconnectiviteit nodig. Binnen onze datacenters van maken organisaties al gebruik van de vele netwerken in ons ecosysteem. Met de extra connectiviteit die Vancis en Nikhef bieden, ontstaat een nieuwe voedingsbodem voor het cloud-ecosysteem”, licht Michiel Eielts, algemeen directeur Equinix toe.

Amsterdam Internet Exchange

Equinix verbindt meer dan 4400 bedrijven in meer dan 30 landen rechtstreeks met hun klanten en partners in datacenters. Vancis heeft datacenters in Amsterdam en Almere en levert diensten op het gebied van datacenters, cloud, big data en technisch applicatiebeheer. Het heeft 145 medewerkers. Nikhef, het nationaal instituut voor subatomaire fysica, heeft als missie het onderzoek op het gebied van (astro)deeltjesfysica. Sinds midden jaren negentig is Nikhef een colocatie voor leden van de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX).

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in