Overslaan en naar de inhoud gaan

Brainport bundelt krachten bij aantrekken IT’ers

Bedrijven uit de regio bij Eindhoven en Veldhoven lanceren morgen de Brainport talentBOX, een digitaal platform dat werkzoekenden automatisch matcht met passende vacatures en dat werkgevers in staat stelt goed gekwalificeerde kandidaten, waarvoor zij zelf niet meteen een passende functie hebben, voor de regio te behouden. Tot de deelnemers behoren onder meer ASML, Holst Centre, Bosch, NTS-Group, Smits Machinefabriek en TNO.
hiring

De talentBOX is gericht op Nederlandse en internationale tech- en IT-professionals op mbo-, hbo- en wo-niveau. Het platform bevat vacatures die variëren van research en development tot technische functies in de maakindustrie. Met behulp van een innovatief matchingsmechanisme kunnen werkzoekenden makkelijk zien welke vacatures en werkgevers het beste aansluiten bij hun profiel.

Profielen delen

Ook werkgevers kunnen het matchingsmechanisme benutten om eenvoudig te zien welke kandidaten in de talentBOX geschikt zijn voor hun organisatie. Het profiel van een sollicitant die op een bepaald moment net niet past bij de ene werkgever wordt, na zijn goedkeuring, opgenomen in de talentBOX en komt zo onder de aandacht van een andere werkgever waar hij mogelijk wel past. Op deze manier gaat talent niet voor de Brainport-regio verloren.

Brainport Talent Centre

De talentBOX is een initiatief van het Brainport Talent Centre, een samenwerkingsverband van bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen en overheden uit de Brainport regio en andere delen van Nederland. Het Brainport Talent Centre heeft als doel wereldwijd, schaars talent aan te trekken en te behouden.
“Het beschikken over de juiste mensen is enerzijds van groot belang voor het voorbestaan van de bedrijven en organisaties en anderzijds voor verdere groei,” aldus Yvonne van Hest, programmamanager bij Brainport Development. “Ook leidt de aanwezigheid van goed gekwalificeerde tech- en IT-professionals tot een gunstig investerings- en vestigingsklimaat en dat maakt Brainport en Nederland aantrekkelijk voor internationale bedrijven.”

De vraag naar tech- en IT-professionals is volgens van Hest groot en zal de komende jaren alleen nog maar toenemen. “We hebben te maken met vergrijzing en er kiezen nog steeds te weinig mensen in Nederland voor een tech- of IT-opleiding. Daarnaast ligt het probleem niet alleen bij starters, juist het tekort aan ervaren mensen stijgt. Deze schaarste aan geschikte capaciteit vereist innovatieve manieren om de nationale en internationale arbeidsmarkt te bewerken.”

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in