Overslaan en naar de inhoud gaan

'Cybersecurity geen rem maar juist kunstmest voor business'

Dat constateert PwC in zijn Global State of Information Security Survey 2017. Het rapport is gebaseerd op onderzoek onder ruim 10.000 bedrijven en IT-managers.
Beveiligers waken over de openbare ruimte
© Shutterstock
Shutterstock

Uit het onderzoek komt duidelijk naar voren welke beveiligingsoplossingen en -technologieën steeds meer gebruikt worden.

  • 62 procent maakt gebruik van managed security services. Niet alleen kan dit goedkoper uit pakken, ook is het een oplossing voor het tekort aan goed security-personeel. Daarbij gaat het vooral om authenticatiediensten, data loss prevention, IAM, real time monitoring en analytics en threat intelligence.
  • 51 procent maakt Inmiddels gebruik van big data voor cybersecurity om cyberdreigingen te modelleren en incidenten te identificeren. Het gebruik hiervan wordt echter beperkt door een schrijnend tekort aan deskundigen op dit gebied.
  • 57 procent kiest voor de inzet van biometrie voor authenticatie. Het wachtwoord lijkt passé, vooral doordat gebruikers er een hekel aan hebben en vaak kiezen voor zeer onveilige wachtwoorden. Geavanceerdere authenticatietechnologieën zorgen voor veiligere transacties, vindt 46 procent en versterken het vertrouwen van klanten.
  • 53 procent gebruiken open source software en 49 procent daarvan vindt dat het de cybersecurity heeft verbeterd. PwC is er van overtuigd dat open source voor security-oplossingen nog een flinke vlucht zal nemen de komende jaren.
  • 56 procent stuurt zijn medewerkers naar verplichte awarenesstrainingen op het gebied van privacy. Dat hangt nauw samen met de vele wettelijke regelingen voor het waarborgen van privacy en de bescherming van persoonsgegevens.

Lees dit PRO artikel gratis

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

  • Toegang tot 3 PRO artikelen per maand
  • Inclusief CTO interviews, podcasts, digitale specials en whitepapers
  • Blijf up-to-date over de laatste ontwikkelingen in en rond tech

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in