Loopbaan

Carriere
Anneke Keller

De carrière van Anneke Keller

‘Geen reden om ingewikkeld te doen over IT’

Anneke Keller, hoofd softwareontwikkeling bij Coolblue © De Beeldredaktie,  Marco de Swart
23 maart 2017

‘Geen reden om ingewikkeld te doen over IT’

Haar eerste baantje was koffiejuffrouw in een bejaardentehuis, maar al heel vroeg had Anneke door dat haar hart lag bij internet en ICT. Zij ­bekostigde haar studie Industrieel Ontwerpen met het bouwen van websites en heeft ook daarna altijd gewerkt in de IT-branche – En vrijwel alleen in ­managementrollen. “Het intrigeert mij enorm om met een team een goede prestatie neer te zetten. Samen kun je meer bereiken dan in je eentje en ik vind het fantastisch om van elkaar te leren. Ik ben zelf zeker niet de beste programmeur, maar ik weet ze wel om me heen te verzamelen en te inspireren.”

Het innovatieve karakter en het feit dat de technologische ontwikkelingen elkaar in razend tempo opvolgen, spreken Anneke aan in IT. Dat het een mannenwereld is, hindert haar niet. “Ik heb nooit anders gekend. Blijkbaar past die cultuur goed bij mij.” Vragen over hoe ze zich als vrouw staande weet te houden, wil ze liever niet beantwoorden. “Ik heb daar nooit zo over nagedacht. Ja, ik ben een vrouw en ja, ik ben moeder van drie kinderen, maar mijn man krijgt nooit de vraag hoe hij het vaderschap weet te combineren met zijn werk, terwijl ik met die vraag word doodgegooid. Best raar eigenlijk.”

Ze heeft altijd fulltime gewerkt en weet dat dat alleen kan als je een partner hebt die dat faciliteert. “Mijn man heeft wel veel parttime gewerkt en dat was nooit een issue bij ons, maar als hij ook een baan had waarbij hij minstens 50 uur in de week aanwezig moest zijn, was het wel een probleem geweest om de boel thuis draaiende te houden.”

Tandje terugschakelen

Na 10 jaar KPN had ze nog niet het gevoel dat ze daar was uitgekeken. Maar toen ze op een verjaardagsfeestje met iemand sprak over TomTom, dat toen net naar de beurs ging, liet ze vallen dat het bedrijf haar spannend leek. Ze wist niet dat dat ook werd opgevangen door een headhunter die daar aanwezig was en haar twee dagen later belde voor een functie bij TomTom. Zo geschiedde. Ze leidde er de afdeling software engineering, die enorm hard groeide in die tijd. Ze had het er fantastisch naar haar zin, maar toen Anneke er zo’n vier jaar zat en haar derde kind net was geboren, besloot ze even een tandje terug te schakelen. “Ik had een functie in de automotive industrie en die zit eigenlijk overal ter wereld behalve in Amsterdam. Ik vloog dus de hele wereld over en dat is lastig te combineren met jonge kinderen.” Ze vond een baan bij CCS, waar ze de afdeling software engineering leidde.

Na een tijdje merkte ze dat de innovatie haar daar niet snel genoeg ging. Ze besloot de CEO van Coolblue, Pieter Zwart, een mailtje te sturen en al snel werd ze uitgenodigd voor een gesprek. Ze voelde zich meteen thuis bij het Rotterdamse bedrijf, vertelt ze terwijl ze een bal opgooit uit de ballenbak, eentje zoals je die kent van Ikea. Iedere vergaderruimte bij Coolblue is anders ingericht en wij voeren dit interview toevallig in een bak vol met gekleurde ballen. Maar in de apenkooi- of Super Mario Bros-themakamer had ook zo maar gekund. “De speelse inrichting nodigt uit tot een andere manier van vergaderen. Het prikkelt je creativiteit en haalt het kind in je naar boven”, lacht Anneke. Het past ook goed bij de slogan van Coolblue; Alles voor een glimlach. “Dat klinkt als een promopraatje, maar het is echt zo. Iedereen die hier werkt wordt geacht open, eerlijk en direct te zijn. Dat zorgt voor een prettige sfeer waarbij niemand bang is om het achterste van zijn tong te laten zien.”

Hoe diverser, hoe beter

Coolblue ontvangt zo’n honderd CV’s per week voor alleen de tech-functies. “We willen alleen de beste talenten, dus we leggen de lat hoog. Daarom halen we werknemers ook vaak uit het buitenland.” Haar afdeling telt inmiddels zo’n 200 personeelsleden, waarvan 11 procent vrouw is. Haar team telt zo’n 25 verschillende nationaliteiten. “Hoe diverser hoe beter. Het liefst zie ik hier ook meer vrouwen, maar wel omdat zij goed zijn in hun vak en niet omdat ze toevallig een meisje zijn.”

Er wordt gewerkt volgens het Scrum-principe, in sprints van een week of twee, in inmiddels meer dan 25 verschillende, multidisciplinaire teams. De talen waarin geprogrammeerd wordt zijn onder meer PHP, C#, Delphi, HTML, CSS, Node.js, Javascript en Python. Naast ontwikkelaars heeft Coolblue behoefte aan system engineers, business intelligence specialisten en UX-designers. “Wij doen hier aan continuous delivery. Dat houdt in dat we soms wel 13 releases per dag hebben, dat er continue feedback komt en de leercurves erg steil zijn voor onze IT’ers.”

Blijf jezelf uitdagen

Werk zoeken waarvan je heel veel leert is de belangrijkste tip van Anneke aan jonge professionals. Volgens haar is het belangrijk dat je jezelf constant blijft uitdagen. “IT is misschien ingewikkeld, maar daarom hoeft je er nog niet ingewikkeld over te doen. Zorg dat je steeds feedback krijgt en het resultaat ziet van wat je doet. Dat is in mijn ogen het beste startpunt voor jonge IT-professionals.” Verder vindt zij het in een baan belangrijk dat ze werkt met de nieuwste technologie, liefst bij een groeiend bedrijf en dat ze het gevoel heeft dat ze waarde toevoegt, maar dat ze tegelijkertijd weet dat het oké is om fouten te maken. “Alleen zo word je iedere dag een beetje beter.”

CV

Anneke Keller (46) is head of software ­development bij Coolblue in Rotterdam, waar ze in 2014 begon als manager IT development. Daarvoor zat zij in de directie van softwarebedrijf CCS en was zij vicepresident software engineering bij TomTom. Zij startte haar carrière bij KPN, waar zij tien jaar lang diverse managementrollen vervulde. Ze begon daar als industrieel ontwerper, maar na drie maanden stroomde ze al het traineetraject voor managementdevelopment in.

Anneke studeerde Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft en volgde MBA-cursussen aan IMD Business School in Lausanne. Zij was ook nog een tijdje gemeenteraadslid in Delft. Anneke is getrouwd en heeft drie kinderen.

Lees meer over
Zie ook Loopbaan op AG Connect Intelligence
Reactie toevoegen