Overslaan en naar de inhoud gaan

Dell en EMC voortaan verder onder één vlag

De overname verliep niet echt zonder problemen en probleempjes. Er was sprake van ontevreden aandeelhouders vooral uit de hoek van VMWare en EMC zelf. Een moeilijkheid bij EMC is, dat het niet gaat om één bedrijf, maar meer om een amalgaam van bedrijven. Sommige vallen min of meer onder de moeder, andere hebben een meer zelfstandige positie. Het kost moeite om alle neuzen in zo'n omgeving dezelfde kant op te laten wijzen.
Dell
© Dell
Dell

In de nieuwe constellatie vallen de volgende bedrijven onder het Dell concern:

Dell,

Dell EMC,

Pivotal,

RSA,

SecureWorks,

Virtustream en

VMware

Ook de diverse toezichthouders hielden de hele situatie nauwlettend in de gaten, bang als ze zijn voor het ontstaan van een te groot machtsblok op de ICT-markt. Vorige week was de Chinese waakhond de laatste partij van wie de goedkeuring nog nodig was en toen zij "ja" zeiden ging de bal aan het rollen.

Vanmiddag om 16:00 uur startte de officiële aankondiging van de nieuwe onderneming, waarbij het word werd gevoerd door Michael Dell, oprichter van de gelijknamige onderneming. "Vergeet ook niet, dat ons bedrijf in privé-handen ligt. We hebben daarom absoluut geen last van korte-termijnideeën. Wij kunnen onze activiteiten plannen over decennia als dat nodig is", aldus Michael Dell.

Nederland

Hoe de nieuwe managementstructuur er in ons land gaat uitzien is nog niet bekend gemaakt. Dell Nederland werd sinds 2011 geleid door directeur Jeannine Peek. Bij EMC Nederland staat Coen Bos sinds 2013 aan het roer als managing director.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in