Overslaan en naar de inhoud gaan

Deutsche Telekom begint jacht op drones

Dat meldt de Duitse krant Welt am Sonntag.

Deutsche Telekom gaat met dit systeem in op verzoeken van vooral de Duitse auto-industrie. Die heeft grote behoefte aan een anti-dronesysteem. Zij vrezen spionage met behulp van drones die foto’s nemen van prototypes die op oefenterreinen getest worden

Deutsche Telekom gaat met dit systeem in op verzoeken van vooral de Duitse auto-industrie. Die heeft grote behoefte aan een anti-dronesysteem. Zij vrezen spionage met behulp van drones die foto’s nemen van prototypes die op oefenterreinen getest worden.

Maar ook voetbalclub Bayern München is volgens Welt am Sonntag op zoek naar een systeem dat drones weghoudt van stadions tijdens voetbalwedstrijden. De club zou al sinds deze zomer in gesprek zijn met mogelijke leveranciers.

Deutsche Telekom richt zich met het systeem ook op kritieke infrastructuren en vliegvelden. Die laatste hebben al veel last van drones, die al diverse keren nog maar net niet in botsing kwamen met vliegtuigen. Instellen van no-fly zones volstaat hierbij niet. Duitse piloten meldden dit jaar al 50 keer een drone in de buurt van hun vliegtuigen te hebben gezien.

Demo

Deutsche Telekom heeft deze zomer al een demonstratie van zijn systeem gegeven. Ook diverse andere leveranciers van anti-dronesystemen demonstreerden bij DT hun producten, zoals Droneshield uit AustraliË, Squarehead Technology uit Noorwegen, Rohde & Schwarz en Airbus DS Electronics en Border Security. 

De Dronetracker van Dedrone is al in gebruik bij zeker 200 klanten, waaronder de politie van Las Vegas. De Donetracker kan drones tot op een kilometer afstand herkennen. Dat systeem kost rond de 250.000 euro.

In Nederland wordt geëxperimenteerd met arends die drones uit de lucht kunnen plukken.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in