Overslaan en naar de inhoud gaan

Docenten Albeda College op ICT-stage

De ondernemers zijn lid van de stichting Dutch Hosting Provider Association (DHPA), een samenwerkingsverband van hosting- en cloudproviders. Michiel Steltman, directeur van DHPA, zegt: “Het zwaartepunt van de ICT-dienstverlening verschuift van de eigen ICT-afdeling naar externe serviceproviders. Hier moeten onderwijsinstellingen hun mensen goed voor opleiden. Het is nu lastig om genoeg geschikte kandidaten te vinden voor netwerkbeheer of servicemanagement.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Om als land succesvol te kunnen blijven meedoen in het faciliteren van e-commerce, moet er snel iets veranderen. We zijn blij dat we hierover bij het Albeda de dialoog kunnen aangaan met het onderwijs.”

Concrete afspraken

De school en de hostingproviders hebben enkele concrete afspraken gemaakt om de aansluiting van het ICT-onderwijs van het Albeda College op de arbeidsbehoefte van de serviceproviders te verbeteren. De DHPA-leden worden betrokken bij de ontwikkeling van het curriculum en gaan gastlessen voor de leerlingen van het Albeda College verzorgen. Bijzonder is dat de docenten van Albeda stage kunnen gaan lopen bij de hostingbedrijven, om op de hoogte te blijven van de laatste technologische ontwikkelingen. Ten slotte zal er een jaarlijkse conferentie georganiseerd worden om aandacht voor het onderwerp te blijven vragen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in