Overslaan en naar de inhoud gaan

Edward Yourdon overleden

Edward Yourdon had grote invloed op het professionaliseren van software-ontwikkeling. Hij verwierf bekendheid door zijn bijdragen aan methoden voor gestructureerd programmeren en objectgeoriënteerde methodologieën en het evangelisatiewerk dat hij op dat vlak deed. De Yourdon Structured Method die hij in de jaren 80 van de vorige eeuw ontwierp, was een tijdlang heel invloedrijk.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Hoe invloedrijk, blijkt wel uit het feit dat hij bij de eerste vijf namen zat toen het Computer Museum of America in 1998 startte met zijn Computer Hall of Fame. Hij deelde die eer met grootheden als Charles Babbage, Grace Hopper en James Martin.

Yourdon staat ook bekend als drijvende kracht achter de aanpak van het Jaar 2000-probleem. Het kostte destijds de nodige moeite om alle betrokken ervan te overtuigen dat er een majeur probleem dreigde doordat in software voor jaartallen slechts 2 posities waren gereserveerd. Hij waarschuwde ook als één van de eersten - in 1992 - voor offshoring van programmeerwerk naar lagelonenlanden en de effecten daarvan op Amerikaanse IT'ers. Zijn voor IT'ers meest bekende, en waarschijnlijk nu nog meest bruikbare boek, draagt de titel Deatch March. Waarom dat nog steeds waardevol is, vat de ondertitel kernachtig samen: 'The complete software developer's guide to surviving Mission Impossible projects'.

Yourdon werd geboren op 30 april 1944. Hij overleed aan complicaties na een operatie.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in