Overslaan en naar de inhoud gaan

Elon Musk koopt 'x.com'

Elon Musk heeft de domeinnaam x.com gekocht van PayPal. Concrete plannen schijnt hij niet te hebben met de unieke 1-letter-url. In een tweet zegt hij dat het hem vooral te doen is om de nostalgische waarde.
Tesla's Model X
© Tesla
Tesla

Musk was eerder al (in 1999 en wellicht al enkele jaren daarvoor) eigenaar van x.com, maar hij verkocht het gemakkelijk te houden webadres aan een financiële dienstverlener die via fusies en acquisities uiteindelijk opging in wat nu bekend is als PayPal. Het domein is al jaren niet in gebruik.

De naamsoverdracht werd gesignaleerd door Elliot Silver van de site domaininvesting.com. Aanvankelijk (op 3 juli) werd hem via Whois.com alleen duidelijk dan PayPal de naam verkocht had aan een particulier. Navraag bij PayPal wees enkele dagen later uit dat Musk de nieuwe (en tevens oude) eigenaar was. De deal zou tot stand zijn gekomen via bemiddeling door domeinnaammakelaar Media Options. Een overnamebedrag is niet bekend gemaakt, maar Silver sluit niet uit dat de overnamesom in de 8 cijfers beloopt. 'Z.com' veranderde in 2014 voor 6.8 miljoen dollar van eigenaar. 

Space X

Ook al zegt Musk op dit moment geen concrete plannen te hebben, is toch wel duidelijk dat er marketingtechnisch goede verbindingen denkbaar zijn tussen x.com en diverse zakelijke activiteiten van Musk. Zijn particuliere ruimtevaartorganisatie heet SpaceX en het vlaggeschip uit de Tesla-catalogus is het 'Model X'.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in