Overslaan en naar de inhoud gaan

EMC wilde Pure Storage kapen

Zo ver is het niet gekomen. De ruzie was ontstaan uit een overname die EMC eerder deed, namelijk van ExtremIO, net als Pure Storage een van de startups die de snel ontwikkelende markt voor flash-opslag aanjagen. Uiteindelijk versterkte EMC zich in de Flash-markt met een overname van DSSD.
EMC

EMC probeerde Pure de wind uit de zeilen te nemen met een rechtszaak over misbruik van patenten op SSD-technologie, RAID systemen en deduplicatietechnologie. Ook zou Pure proberen SSD-specialisten bij EMC weg te lokken. Bij klanten waar EMC met ExtremIO-producten keihard moest strijden tegen Pure Storage, bleek de laatste vaak te winnen vanwege de manieren waarop Pure tot datareductie kwam.

Uit een mailwisseling uit februari 2014 - waaruit The Register nu publiceert - blijkt dat EMC intern tot de conclusie was gekomen dat de enige manier om marktleider in Flash-opslag te worden, bestond uit een overname van Pure Storage. Michael Wing, vice-president primary storage, uitte die mening in mails aan de Josh Goldstein, vice-president Marketing en Product Management. Toch bleek niet iedereen die strategie te willen volgen. In mei 2014 werd DSSD overgenomen voor een bedrag van 1 miljard dollar om de markt en expertise op het gebied van rack-gebaseerde flash-opslag te vergroten.

Kijk voor de volledige mailwisseling bij The Register.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in