Overslaan en naar de inhoud gaan

Equifax laat twee IT-topmensen vertrekken

De Chief Information Security Officer (CISO) en CIO van Equifax stappen per direct op. Het Amerikaanse kredietbureau werd in juli getroffen door een grootschalige datalek, waarbij gegevens van 143 miljoen Amerikanen uitlekten.
creditcard
© CC0 Pixabay.com
CC0 Pixabay.com

In een persbericht laat het bedrijf weten dat CISO Susan Mauldin en CIO Dave Webb per direct zijn opgestapt. Het bedrijf heeft Mark Rohrwasser aangesteld als interim CIO, de functie van Mauldin wordt waargenomen door Russ Ayres.

Ook laat het bedrijf in het persbericht weten dat het Mandiant, onderdeel van beveiligingsbedrijf FireEye, is ingeschakeld om het datalek te onderzoeken. Dit bedrijf zou op 2 augustus zijn ingezet, omdat het beveiligingsteam van Equifax op 29 juli verdacht netwerkverkeer waarnam. In het persbericht zegt Equifax dat het toen meteen het verdachte verkeer heeft geblokkeerd. Toen een dag later opnieuw verdacht verkeer werd waargenomen, is de webapplicatie die geraakt was offline gehaald. Daarna is het incident intern verder onderzocht, daarna is het beveiligingsbedrijf ingeschakeld.

143 miljoen Amerikanen

Vorige week liet het bedrijf weten dat hackers bij een cyberaanval toegang hebben gekregen tot creditcardgegevens, huisadressen, geboortedata en andere informatie van mogelijk 143 miljoen Amerikanen, bijna de helft van de Amerikaanse bevolking.

Het lek leidt tot veel onrust bij de bevolking en Equifax is inmiddels aangeklaagd door verschillende boze klanten die een schadevergoeding eisen. Ook de Amerikaanse staat Massachusetts bereidt een rechtszaak tegen het bedrijf voor. Daarnaast wordt het lek onderzocht door verschillende Amerikaanse staten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in