Overslaan en naar de inhoud gaan

ERP steeds vaker buiten de deur

Nederlandse organisaties durven hun ERP-systeem in toenemende mate buiten de deur te zetten. Waar 5 jaar terug nog 95 procent van de organisaties hun ERP-toepassing in huis of in huis bij een nevenvestiging draaide, doet anno 2017 al 31 procent dat op computers die onder beheer van een derde staan.
samenwerken
© Shutterstock
Shutterstock

Dat concludeert Computer Profile op basis van 6000 interviews over het gebruik van bedrijfsapplicatie smet ICT-functionarissen van Nederlandse bedrijfsvestigingen met 50 of meer werknemers.

Locatie ERP-oplossingen 2017
Locatie ERP-oplossingen 2017

ERP met zijn bedrijfsgevoelige informatie in de cloud draaien, dat is voor de meeste bedrijven nog een stap te ver. Dat doet nog maar 6 procent van de organisaties; die betrekken hun oplossing dan meestal bij AFAS, Exact of SAP. Die 6 procent is overigens al wel een factor drie meer dan vijf jaar terug.

Maar de echte groei zat in de 'hosted' oplossingen. Het percentage bedrijven dat zijn ERP-applicatie toevertrouwd aan een hostingpartner, is sinds 2012 verviervoudigd naar 29 procent.

SAP nog steeds nummer 1 in ERP

Voor de Nederlandse markt is SAP met 30 procent nog altijd de meest voorkomende ERP-leverancier, met name dankzij zijn populariteit SAP in het publieke segment en bij multinationals. In dat laatste segment geeft net iets meer dan 60 procent van de locaties aan gebruik te maken van SAP. Microsoft is n ummer 2 met 19 procent, en Exact is derde met een martkaandeel van 14 procent. Microsoft is vooral populair bij grote en middelgrote bedrijven die op nationale schaal opereren. In dat laatste segment, de middelgrote bedrijven, is ook Exact sterk vertegenwoordigd, net als bij organsiaties in het publieke domein, overigens.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in