Overslaan en naar de inhoud gaan

Facebook: 80.000 Rusland-gelinkte posts

Vanuit Rusland zijn in twee jaar tijd ongeveer 80.000 berichten op Facebook geplaatst in een poging de Amerikaanse presidentsverkiezingen te beïnvloeden. Ongeveer 126 miljoen Amerikanen kunnen die berichten in die periode hebben gezien, aldus Facebook.
Russische hacker

Facebook gaf deze details in een schriftelijke getuigenis aan Amerikaanse parlementariërs, die door persbureau Reuters is ingezien. Twitter heeft 2752 accounts ontdekt die gelinkt zijn aan Rusland. In de getuigenis van Twitter stelt het bedrijf dat alle verdachte accounts zijn verwijderd. Het social mediabedrijf heeft alle namen van de betreffende gebruikers doorgegeven aan de Amerikaanse onderzoekers. Moederbedrijf van Google, Alphabet, schrijft in een verklaring dat het voor 4700 dollar aan Rusland gelinkte advertentie-uitgaven heeft gevonden in de periode rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Google heeft daarbij aangegeven dat het een database gaat opbouwen die bestaat uit verkiezingsadvertenties.

Bestuurders van Facebook, Twitter en Alphabet Google moeten deze week voor drie commissies van het Congres verschijnen om te worden gehoord over vermeende Russische pogingen tot het verspreiden van nepinformatie in de maanden voor en na de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016.

De Russische regering heeft altijd ontkend pogingen te hebben gedaan de verkiezingen te beïnvloeden. De Republikein Donald Trump versloeg daarin de Democraat Hillary Clinton.

Meer AG Connect?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in