Overslaan en naar de inhoud gaan

Facebook betaalt 33 dollar per Instagram-gebruiker

Het is Facebook's bedoeling Instagram als zelfstandig product voor te zetten. In zijn persoonlijke blog legt directeur/oprichter Mark Zuckerberg uit waarom: "We hebben ons jarenlang geconcentreerd op het bieden van de best mogelijke beleving van het met vrienden en familie delen van foto's. Nu zijn we in staat nauwer samen te werken met het Instagram-team en ook de beste ervaring te bieden wat betreft het delen van (..) foto's op basis van gedeelde interesses.
Business
Shutterstock
Shutterstock

We zien dit als verschillende aan elkaar complementaire ervaringen. Maar om dat goed te doen zullen we aandacht moeten besteden aan het behouden en voortbouwen op Instagram's kracht en mogelijkheden en het niet moeten laten bij het simpelweg invoegen van alles in Faceboek."

Dagelijks meer dan 5 miljoen foto's

Instagram was Apple's iPhone App van het jaar 2011 en behoort ook nu nog tot de top20 van meest gedownloade gratis app's. De app combineert de functies voor het maken van opnames met mogelijkheden voor bewerking en verspreiding via sites als Facebook , Twitter, Flickr, Tumblr, Foursquare en Posterous. Begin deze maand kwam ook een versie voor de Android-omgeving beschikbaar. Volgens opgave van het bedrijf zelf zijn er inmiddels zo'n 30 miljoen gebruikers, die dagelijks meer dan 5 miljoen foto's uploaden. Als de genoemde bedragen kloppen, betaalt Zuckerberg dus 33 dollar per (op zijn beurt niet betalende) Instagram-gebruiker.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in