Overslaan en naar de inhoud gaan

Facebook komt met eigen videodienst

Watch is een nieuwe versie van het videotabblad dat Facebook al heeft. Facebook gaat onder meer realityshows, livesport en grappige filmpjes via de nieuwe videodienst aanbieden.
Watch van Facebook
© Facebook
Facebook

Dat heeft het bedrijf gisterenavond bekendgemaakt. Nu zien mensen Facebook-video's vooral nog op hun tijdlijn, tussen berichten van vrienden. De videodienst met eigen content is een wapen in de strijd om advertentiegeld. Met de dienst hoop Facebook dat gebruikers meer tijd in de app besteden. Facebook gaat de concurrentie aan met vooral YouTube, het populaire videoplatform van Google.

Honkbal, reality sterren en National Geographic

Om gebruikers naar Watch te lokken, heeft Facebook geïnvesteerd in eigen videoseries in verschillende genres. Het techbedrijf heeft zelf ook enkele series gefinancierd om het platform van de grond te krijgen, maar het is de bedoeling dat externe partijen dat in het vervolg doen. Zo heeft het onder meer contracten gesloten met de Amerikaanse honkbaldivisie MLB en met National Geographic. De producenten van de series krijgen 55% van de advertentie-inkomsten, Facebook de rest.

Mike Rowe, presentator van de Discovery-serie Dirty Jobs, heeft een videoreeks gemaakt voor Watch over mensen die iets bijzonders doen voor hun gemeenschap. Ook krijgen een aantal internetsterren eigen series op Watch. Eens per week zal er live verslag worden gedaan van een honkbalwedstrijd.

Eerst alleen in de VS

De dienst wordt eerst in de Verenigde Staten gelanceerd, op kleine schaal. Volgens Facebook wordt het platform binnenkort naar meer mensen uitgerold, maar er worden geen termijnen genoemd.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in