Overslaan en naar de inhoud gaan

Facebook opent vierde AI-onderzoekscentrum

Facebook opent een nieuw onderzoekscentrum voor kunstmatige intelligentie in Montreal. Het is het vierde onderzoekscentrum op dit gebied van het sociale netwerk. Facebook investeert 5,7 miljoen dollar (circa 4,8 miljoen euro) in het centrum.
© CC0 - pixabay.com
CC0 - pixabay.com

Het nieuwe onderzoekscentrum zal zich vooral richten op reïnforcement learning, een aspect van artificial intelligence. Deze vorm van kunstmatige intelligentie stelt machines en softwareagenten in staat om automatisch het ideale gedrag binnen een specifieke context te bepalen om zo de prestaties te maximaliseren. Door beloning en feedback leert de agent gedrag. Het onderzoek is het fundament om betere virtuele assistenten te kunnen maken, aldus directeur Yann Lecun van het onderzoekscentrum tegen de MIT Review.

Lecun:´Kinderen leren snel menselijke dialogen en gezond verstand. We denken dat er iets is dat we nog niet hebben kunnen ontdekken - een manier van leren die we nog niet uitgevogeld hebben. Persoonlijk denk ik dat als we deze noot kunnen kraken dat we dan een van de grootste obstacles hebben overwonnen om echt grote stappen te zetten binnen AI.'

De keuze viel op Montreal door de goede universiteiten in en rond de Canadese stad. Ook zijn er veel start-ups en is er gunstige regelgeving, liet LeCun weten. Facebook is niet het eerste grote technologiebedrijf dat zich in Montreal vestigt. Eerder dit jaar koos taxi-app Uber ook al voor een vestiging in de Canadese stad.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in