Overslaan en naar de inhoud gaan

'Foxconn aast op geheugenchipdivisie Toshiba'

Het Taiwanese Foxconn Technology is naar verluidt bereid 3 biljoen yen (ruim 25 miljard euro) neer te tellen voor de geheugenchipdivisie van het noodlijdende Japanse technologieconcern Toshiba. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden.
Foxconn

Daarmee lijkt Foxconn andere geïnteresseerden voor het Toshiba-onderdeel de loef af te steken. Het Taiwanese elektronicabedrijf Hon Hai Precision, dat eerder al een bod uitbracht, legde volgens mediaberichten nog ruim 2 biljoen yen op tafel. Ook het Amerikaanse Broadcom en het Zuid-Koreaanse SK Hynix zouden zich voor zo'n bedrag in de biedingsstrijd hebben gemengd.

Foxconn is een van de grootste elektronicaproducenten ter wereld. Het bedrijf is een belangrijke toeleverancier van Apple, waarvoor het onder meer de iPhone produceert. Vorig jaar gingen de Taiwanezen al op een vergelijkbare manier te werk bij de inlijving van hun Japanse branchegenoot Sharp. Foxconn overklaste destijds andere bieders, waaronder een door de Japanse overheid gesteund innovatiefonds, door met een veel hoger bod te komen dan de rest.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in