Overslaan en naar de inhoud gaan

'Google-jas' binnenkort in winkel

Google's computerbril Glass draaide voorlopig op niets uit, maar het idee van smart technology in kleding en accesoires laat de Amerikaanse technologiegigant niet los. Binnenkort komt een samen met Levi ontwikkeld jack op de markt, dat nauw is geïntegreerd met de smartphone van de drager.
Levi’s® Commuter™ Trucker jacket
© Levi
Levi

Niets anders dan een ogenschijnlijke weeffout in de textuur van het manchet, onderscheidt Levi Strauss' 'Commuter Trucker jacket' van gewoon een makkelijk jasje. Maar als we Levi en Google moeten geloven, hebben we hier te maken met een doorbraakinnovatie op het gebied van wearable informatietechnologie.

Gepaired aan de Bluetooth van je smartphone wordt het manchet van het jasje een bedieningsvlak voor de telefoon. Dubbeltappen is muziek aanzetten of telefoon opnemen als zich een binnenkomend gesprek aandient. Een opwaartse veeg over de textiel genereert een tijdsmelding en een veeg in de richting van de hand resulteert in een schatting van de nog resterende reistijd. Per fiets als we het begeleidende promotiefilmpje goed begrijpen. Wat zinnig lijkt daar het tegen elkaar aangepakt staan in een overvolle trein of metro gemakkelijk tot onbedoelde veeg-input op de mouwen zou kunnen leiden. 

Het jasje werd vorig jaar al aangekondigd op de Google I/O, als onderdeel van Jacquard-project, maar is nu ook daadwerkelijk te reserveren via de site Levi en ligt naar verwachting binnenkort ook in de winkels. De kostprijs staat nog niet vast, maar zal waarschijnlijk omstreeks 350 dollar bedragen, zo'n beetje het dubbele dus van een vergelijkbaar jackje zonder digitale features. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in