Overslaan en naar de inhoud gaan

Google koopt AI-bedrijf DeepMind

Wat Google voor het bedrijf heeft betaald, wordt niet onthuld. Volgens de nieuwssite Re/code, die meestal goed ingelicht is, gaat het om 400 miljoen dollar. The Information heeft het over 500 miljoen dollar.
Google

DeepMind is een nog zeer pril bedrijf, dat in 2012 is gestart door neurowetenschapper Demis Hassabis, Shane Legg en Jaan Tallin die aan de wieg stond van Skype en Kazaa. Daarnaast hebben veel grote investeringsfondsen geld gestoken in DeepMind, waaronder Founders Fund en Horizon Ventures.

DeepMind legt zich toe op de ontwikkeling van lerende algoritmes voor applicaties als simulaties en games. Google richt zich in toenemende mate op kunstmatige intelligentie. Het bedrijf deed al een reeks overnames op het gebied van robotica. Dat moet zelfsturende auto’s en intelligentere robots opleveren. In 2012 nam Google bovendien Ray Kurzweil in dienst, een van de topwetenschappers op het gebied van kunstmatige intelligentie. Hij verklaarde toen dat hij een zeer geavanceerde zoekmachine wil bouwen. Daarnaast richten veel bedrijven als IBM, Yahoo en Facebook deep learning.

Google sloeg op tijd toe

Google lijkt dan ook niet de enige geïnteresseerde te zijn geweest in DeepMind. Ook Facebook zou in gesprek zijn geweest over een mogelijke overname.
DeepMind kondigde afgelopen voorjaar nog een samenwerkingsverband aan met NASA en een aantal universiteiten waarbij het zogeheten Quantum Artificial Intelligence Lab werd opgericht.
Het bedrijf heeft 75 medewerkers. Google zou bij de overname hebben toegezegd een ethische commissie te installeren die er op moet toezien dat de technologie van DeepMind niet misbruikt zal worden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in