Overslaan en naar de inhoud gaan

Google Pixel 2 krijgt geen nieuwe processor

Google’s Pixel 2 krijgt waarschijnlijk toch dezelfde processor als alle andere Android-telefoons. Eerder leek het erop dat de nieuwe Google Pixel een nieuwe processor van Qualcomm, de Snapdragon 836 zou krijgen, maar dat blijkt nu toch niet het geval te zijn.
Google Pixel.
© Maurizio Pesce/Flickr/Wikimedia Commons
Maurizio Pesce/Flickr/Wikimedia Comm

Dat schrijft The Verge. De Google Pixel 2 en de Pixel 2 XL telefoons zouden de eerste telefoons zijn die op de Snapdragon 836 gingen draaien. Ook zou er een update komen voor de Snapdragon 835 processor. Deze processor kan onder andere gevonden kan worden in de Samsung Galaxy S8. Maar er is een klein probleempje: de Snapdragon 836 bestaat nog niet.

Geen voorsprong

Volgens The Verge schrijven zowel XDA Developers en Android Police dat de nieuwste Pixel-modellen geen Snapdragon 836 bevatten maar gewoon blijven draaien op de 835. Het lijkt erop dat Qualcomm niet eens aan een Snapdragon 836-processor werkt.

In de Pixel die Google vorig jaar lanceerde zat een Snapdragon 821. Die processor was al beter dan de Snapdragon 820 die in andere Android-telefoons zat, maar het lijkt erop dat Google dit jaar geen voorsprong op de andere Android-toestellen krijgt. De nieuwe Pixel-telefoons worden naar verluid op 5 oktober gepresenteerd.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in