Overslaan en naar de inhoud gaan

Google werft nu ook personeel voor MKB

Na een aanloopfase die liep sinds april dit jaar, mengt Google zich nu vol op in de strijd om bemiddeling van personeel.
banenjacht, loep, op zoek naar werk

Google bouwt met Hire voort op een acquisitie die het bedrijf in 2015 deed. Toen werd Bebop ingelijfd voor een bedrag van 380 miljoen dollar. In april bracht Google een bètaversie uit in de vorm van hire.withgoogle. com.

Met Hire wil Google personeelsmanagers gereedschap bieden dat goed integreert met de Gmail- en Calendar-app. Zo synchroniseert Hire alle e-mailconversaties die via dit platform plaatsvinden automatisch met Gmail en vice versa. Ook zijn de uitnodigingen voor sollicitatiegesprekken makkelijk te plaatsen in de agendafunctie van Googles G-suite. Hire kan verder de gegevens die uit elk sollicitatiegesprek komen eenvoudig weergeven in Sheets, het spreadsheetprogramma van Google. 

Geen standaard onderdeel van G Suite

De nieuwe site richt zich voorlopig op bedrijven met maximaal 1000 werknemers en die zich in de VS bevinden. De dienstverlening is geen standaard onderdeel van G Suite, maar moet door bedrijven apart worden ingekocht. De prijs is afhankelijk van de omvang van de onderneming.

Google zet met Hire opnieuw een stap om zich een positie te verwerven in de vacaturemarkt. In mei kondigde het bedrijf al Google for Jobs, een tool om makkelijk vacatures bij elkaar te brengen in Google Search.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in