Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote storing treft luchthavens wereldwijd

Passagiers over de hele wereld lijken last te hebben van problemen met het inchecken voor vluchten. Niet alle vluchten zijn getroffen, maar onder meer Air France-KLM, Lufthansa, British Airways, Qantas, Vueling en Amerikaanse maatschappijen melden problemen.
Wachtrij Schiphol
© CC BY 2.0 - Flickr.com - cropped from original
CC BY 2.0 - Flickr.com - cropped fro

KLM laat weten dat de incheckproblemen na een kwartier verholpen waren. Wel liepen door de storing 24 uitgaande vluchten vanaf Schiphol vertraging op. KLM heeft nog wel te maken met een storing in zijn boekingssysteem. Ook het omboeken van vluchten is daardoor tijdelijk niet mogelijk.

Mogelijk zit het probleem bij de Spaanse IT-dienstverlener Amadeus. Het vluchtboekingssysteem van die technisch dienstverlener aan de luchtvaart is volgens het bedrijf getroffen door een 'netwerkstoring'. Amadeus laat weten dat de systemen zo snel mogelijk weer opgestart worden. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Volgens een overzicht op de website van Amadeus maken zo'n 125 maatschappijen gebruik van IT-diensten van het bedrijf. In een verklaring spreekt Amadeus over problemen met 'sommige systemen'.

Schiphol bevestigt dat er in de ochtend een probleem ontstond, maar een zegsvrouw kan nog niet meer zeggen over de status en de omvang.

Ook problemen in NY, Londen en Parijs

De Singaporese luchthaven Changi bevestigt dat het inchecken door een storing langer dan normaal kan duren en dat er handmatig instapkaarten worden verstrekt aan passagiers. Vliegveld Gatwick zegt dat luchtvaartmaatschappijen in Londen problemen hadden, maar dat die al verholpen zouden zijn. De luchthaven in Washington bevestigt de storing ook, al zouden de gevolgen daar meevallen.

Ook in onder meer Parijs en New York zouden problemen op luchthavens zijn of zijn geweest door technische problemen bij luchtvaartmaatschappijen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in