Overslaan en naar de inhoud gaan

Hackers lekken script aflevering Game of Thrones

De Amerikaanse streamingdienst en televisiezender HBO is slachtoffer geworden van een hack. Dat meldt ArsTechnica op basis van berichtgeving van Entertainment Weekly.
HBO logo.
© Fanofbfolder/HBO/Wikimedia Commons
Fanofbfolder/HBO/Wikimedia Commons

Door de hack is waarschijnlijk meer dan 1,5 terrabyte aan showmateriaal gelekt, waaronder het script van de aankomende aflevering van Game of Thrones, een aflevering van de televisieserie Balles en één van Room 104.

Onderzoek

Tegenover Entertainment Weekly bevestigde HBO de hack. 'We zijn een onderzoek naar het incident gestart en werken samen met justitie en IT-beveiligingsbedrijven. Het beschermen van ons materiaal is een topprioriteit voor HBO’, liet het netwerk weten in een statement.

In 2015 was er ook sprake van een lek bij HBO, toen lekten de eerste vier afleveringen van het vijfde seizoen van Game of Thrones. De afleveringen verschenen op torrent en illegale streamingwebsites. 

Volgens de televisiezender waren de afleveringen gelekt door een groep, waaronder journalisten, die ze eerder had ontvangen. HBO verstrekt sindsdien geen afleveringen van Game of Thrones meer voordat ze op televisie te zien zijn.

Netflix

Eerder dit jaar werd streamingdienst Netflix slachtoffer van een hack: toen verscheen het nieuwste seizoen van Orange Is The New Black op The Pirate Bay.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in