Overslaan en naar de inhoud gaan

Helft grote bedrijven snel in zee met Windows 10

Dat voorziet marktvorser Gartner. De overstap naar het nieuwe besturingssysteem lijkt daarmee veel sneller te verlopen dan bij eerdere versies van Windows.
Windows 10-blokkade
© CC0 Public Domain
CC0 Public Domain

Volgens Gartner-analist Steve Kleynhans stappen de multinationals en andere grote gebruikersorganisaties zo snel over omdat ze het uitfaseren van Windows XP en de migratie daaruit als zeer moeizaam hebben ervaren. Aangezien Microsoft al gemeld heeft dat de ondersteuning voor Windows 7 in 2020 stopt, stappen ze nu liever zo snel mogelijk over op Windows 10. Bovendien is volgens Kleynhans de overstap naar Windows 10 makkelijker dan die van XP naar Windows 7. Belangrijk hierbij is de sterkere softwarecompatibiliteit.

Ook het gebruik van bijvoorbeeld touchscreens-laptops zorgt voor een grotere behoefte aan een snelle overstap naar Windows 10. Men heeft dat even opgehouden in afwachting van versie 10 omdat Windows 8 bepaald niet populair was.

Gartner ziet al in de eerste helft van 2016 een flinke stijging van het aantal grote implementaties van Windows 10. Dat neemt toe in de loop van dat jaar, wat erin resulteert dat begin 2017 zeker de helft van de zeer grote organisaties in elk geval gestart zijn met de installatie van het besturingssysteem. Die zullen eind 2019 zeker zijn afgerond, verwacht Gartner.

Daarmee geeft Gartner steun aan de schatting van Microsoft, dat binnen drie jaar zeker een miljard zakelijke systemen onder Windows 10 draait.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in