Overslaan en naar de inhoud gaan

Het einde voor Windows Phone nadert snel

'Windows Phone is dead', kopt The Verge al vanmorgen en toont er het hiernaast weergegeven plaatje bij. Zo ver is het nog niet maar de cijfers moeten Microsoft wel droef stemmen.
Microsoft Lumia

Vijf jaar geleden was het besturingssysteem nog een welkom alternatief voor het duopolie van Googles Android en Apples iOS. Het Windows Phone platform zelf heeft niet veel negatieve kritiek gekregen en de Lumia smartphones hadden de vertrouwde Nokia-degelijkheid. Maar er waren eerst weinig en daarna steeds minder hardwareproducenten die er brood in zagen een Windows Phone-smartphone op de markt te brengen. En app-ontwikkelaars besteedden ook liever hun tijd aan Android-, of nog liever, iOS-apps. En dat was wellicht wat Windows Phone de das om heeft gedaan: het gebrek aan handige en leuke apps.

IDC telde onlangs voor het afgelopen kwartaal een afzet van 400 miljoen smartphones. Dat betekent dat Microsoft slechts 1,1 procent van die markt wist te veroveren. The Verge velt ook een hard oordeel over de Lumia 950 en 950 XL die in combinatie met een onvoltooide Windows 10 for Mobile-besturingssysteem, niet aansprekend zijn voor de consument of zakelijke gebruiker.

Surface neemt plek in van Lumia

De geruchten gaan al langer dat Microsoft daadwerkelijk stopt met het produceren van Lumia-smartphones. Daarvoor in de plaats zou een nieuwe Surface-smartphonelijn komen, die wellicht kan meeliften op het succes van de Surface tablet/pc. Het verschil is echter dat Microsoft voor deze 2-in-1 een besturingssysteem heeft dat een dominante rol speelt op de pc-markt. De Surface-smartphones moeten zich met Windows 10 for Mobile nog helemaal bewijzen, zowel wat betreft hardware als software.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in