Overslaan en naar de inhoud gaan

Het opvallendste nieuws volgens Klaas Brongers

Dankzij smart devices is alles wat we willen weten en hebben bereikbaar op het moment dat we dat willen. Deze omslag betekent voor organisaties en ondernemingen veelal een inbreuk op hun business model. Ze moeten van aanbod gestuurd naar vraag gestuurd, ze moeten mee in de Digitale Transformatie.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Het bericht 'Tablets leiden piloten af tijdens vliegen' laat zien dat er ook een impact is voor de professional. Het positieve is dat iedere professional in toenemende mate ondersteuning vindt en krijgt via smart devices. Echter het risico waar we mee te maken krijgen is dat we ons er door laten afleiden.

Professionals aanspreken op zelf discipline is in dit geval een onwaarschijnlijke remedie. Voor beroepsgroepen waar afleiding door het gebruik van smart devices onacceptabele risico’s inhoudt zal een andere oplossing gezocht moeten worden. Procedures, tegenwoordig het standaard antwoord als we een risico tegenkomen, kunnen mogelijk een deel van de oplossing vormen.

Ik denk dat een duurzame oplossing in diezelfde Digitale Transformatie te vinden is. Binnen de Digitale Transformatie is de robotisering een opkomende trend. En juist die kan op dit soort risicovolle posities een rol gaan spelen. De eerste ontwikkelingen zien we bij de “zelfsturende auto”. Misschien is het verstandig om voor het luchtverkeer een zelfde ontwikkeling op te starten.

Spannend wordt vervolgens welke beroepsgroepen we nog meer op die manier zouden moeten helpen. Of de betrokkenen het zelf als hulp of juist als bedreiging zullen ervaren is nog een tweede. Maar ja, dan moeten ze ons er maar van overtuigen dat ze toch over voldoende zelf discipline beschikken om op verantwoorde wijze met smart devices om te gaan tijdens het werk.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in