Overslaan en naar de inhoud gaan

IBM en ABB slaan handen ineen met industriële AI

Het Zwitserse engineeringsbedrijf ABB en IBM gaan samenwerken op het terrein van ‘Industriële AI’. Beide multinationals hopen zo hun positie in het snel groeiende IoT te verstevigen.
Industrie
© CC0 Public Domain
CC0 Public Domain

ABB heeft internationaal een sterke positie in engineering en constructie. De onderneming heeft zich de laatste jaren toegelegd om het ontwikkelen van sensortechnieken voor het verzamelen van data. IBM’s brengt zijn expertise op het terrein van AI en zijn Watson data analyse in.

In een gezamenlijke verklaring stellen beide bedrijven dat ze het Iot naar een nieuw niveau willen tillen. Als voorbeeld noemen ze het online monitoren van industriële plants waarbij met ABB techniek continu beelden van constructies worden verzameld die vervolgens door IBM techniek wordt geanalyseerd. Zo’n systeem maakt menselijke interactie niet alleen overbodig, het is ook veel nauwkeuriger en voorkomt downtime.

ABB is actief in meer dan 100 landen en heeft 132.000 werknemers. De onderneming realiseert een omzet van meer dan 50 miljard dollar. Het bedrijf heeft digitale techniek als ‘machine communication’ aangemerkt als belanrijke motor achter de groei van het bedrijf. De onderneming haalt nu al meer dan de helft van zijn omzet uit ‘digitally enabled’ technieken.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in