Overslaan en naar de inhoud gaan

IBM komt met 'blockchain-as-a-service'

IBM start met een ‘Blockchain-as-a-service’-dienst voor ontwikkelaars waarmee ze toepassingen kunnen ontwikkelen in zijn cloud waarbij ze de blockchain-code kunnen gebruiken van het open source Hyperledger Project.
Blockchain
© CC BY 2.0 - Flickr.com
CC BY 2.0 - Flickr.com

Het Hyperledger Project is begin vorig jaar van start gegaan en wordt geleid door de Linux Foundation. Dit open source blockchain platform ondersteunt gedistribueerde ledgers die gebaseerd zijn op blockchain. Aan het project doen een tiental grote organisaties mee, waaronder Cisco. IBM, Red Hat, VMWare, ABN Amro, JP Morgan en Accenture.

IBM Blockchain is een publieke cloud-dienst die klanten kunnen gebruiken om veilige blockchain-netwerken te bouwen. Het bedrijf kwam vorig jaar al met het idee hiervoor maar introduceert nu de eerste implementatie van deze technologie.

Hyperledger Fabric

IBM maakt hierbij gebruik van Hyperledger Fabric 1.0, de code die ontwikkeld wordt binnen het Hyperledger Project. Volgens IBM kan de Fabric-blockchain minstens 1000 transacties per seconde verwerken en is geschikt om applicaties te ontwikkelen voor grote organisaties. Het bedrijf heeft wel enkele beveiligingsfeatures toegepast waardoor Fabric geschikter is voor grote organisaties.

IBM Blockchain richt zich op toepassingen voor grote organisaties en werkt hierin samen met SecureKey Technologies en een aantal Canadese banken. Het eerste product dat hieruit moet voortkomen is een netwerk waarmee consumenten makkelijker hun identiteit digitaal kunnen aantonen als ze bijvoorbeeld een nieuwe bankrekening willen aanvragen. IBM denkt dat dit product eind dit jaar in gebruik genomen kan worden.

Daarnaast werkt het bedrijf samen met het Chinese bedrijf Energy Blockchain Labs aan een CO2-asset management platform dat gebaseerd is op blockchaintechnologie. Ook dit platform verwacht IBM eind dit jaar klaar voor gebruik te hebben.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in