Overslaan en naar de inhoud gaan

Iedere robot-auto in de VS moet zwarte doos krijgen

Op dit moment is het nog zo dat elke staat zelf heeft bepaald waar een zelfrijdende auto aan moet voldoen. Dat heeft geleid tot een wirwar van regeltjes en uitzonderingen. Producenten van zelfrijdende auto's weten daarom niet echt goed waar ze in elke deelstaat aan toe zijn. Een algemene beleidslijn moet daar een einde aan maken.

"Als een zelfrijdende auto niet veilig is, moet de politie overal het recht hebben om hem van de weg af te halen", aldus president Barack Obama. Hij schreef dat in een krant die verschijnt in Pittsburgh, omdat Uber daar uitgebreide proeven doet met zelfrijdend taxivervoer.

De nieuwe regels proberen voorbereid te zijn op vrijwel elke situatie, wat soms moeilijk wordt wanneer een robot-auto in een toestand verzeild raakt waar hij nog niet eerder in is geweest. Een weg met een laag spekgladde ijzel, bijvoorbeeld, die plotseling is komen opzetten. Mocht er dan iets gebeuren, dan kan uit de gegevens van de zwarte doos worden afgeleid wat er is voorgevallen.

De nieuwe regels worden niet afgedwongen. De makers van zelfrijdende auto's wordt vriendelijk gevraagd om er mee te werken en de overheid denkt dat iedere producent dat zal doen. Op 13 oktober zal een grote bijeenkomst worden gehouden. Onder auspiciën van het Witte Huis zullen de makers van robot-auto's daar overleggen om te kijken hoe zelfrijdende auto's zo snel mogelijk realiteit kunnen worden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in