Overslaan en naar de inhoud gaan

Intel komt met nieuw platform voor Internet of Things

Intel zet daarbij zijn chips, beveiligingstools en software in als basis voor het platform. Dat moet het makkelijker maken om een IoT zodanig veilig via de cloud te verbinden met een datacenter dat de data uit de sensoren van het IoT snel geanalyseerd kunnen worden.
Intel

“We hebben onze vooraf geïntegreerde oplossingen zo verbeterd, dat IoT makkelijker toegankelijk wordt voor solution providers”, zegt Doug Davis, vicepresident en general manager van de Internet of Things Group bij Intel. “Het IoT is een snelgroeiende markt, maar het loopt tegen schaalbaarheidsproblemen aan. Door het ontwikkelproces te vereenvoudigen, helpen we de innovatie te versnellen.”

Daarnaast werkt Intel samen met onder meer Accenture, Capgemini, HCL, Dell, NTT DATA, SAP, Tata Consultancy en Wipro om hun oplossingen beschikbaar te maken op het Intel IoT-platform.

API-management

Het IoT-platform voorziet in hard- en software die hierin zijn geïntegreerd.Daarbij gaat het onder meer om API-management, software om diensten te creëren, edge-to-cloud connectiviteit, analysetools, intelligente gateways en een complete lijn van schaalbare IA-processoren. Beveiliging vormt een integraal onderdeel, met zowel aparte beveiligingsproducten als beveiligingstechnologieën die zijn ingebed in de hardware en software.


Nieuwe producten zijn onder meer het Wind River Edge Management System voor cloud-connectiviteit. Daarmee moet het eenvoudiger worden apparatuur te configureren, bestanden te verzenden en om data te verzamelen en te analyseren. Daarnaast zijn er nieuwe Intel IoT-gateways die via een agent geïntegreerd kunnen worden met deze middleware zodat ze sneller kunnen worden ingezet en makkelijke beheerd kunnen worden. Ook heeft McAfee een nieuwe oplossing aangekondigd voor beveiligingsbeheer voor gateways: Enhanced Security for Intel IoT Gateways

Sterke groei

Intel zet sterk in op het IoT. De miljarden ‘dingen’ die volgens marktonderzoekers de komende jaren onderdeel worden van zulke IoT-netwerken vormen een belangrijke groeimarkt voor de chips van Intel, dat in de markt voor smartphones en tablets een zeer zwakke positie heeft.
Het bedrijf behaalde in het meest recente kwartaal een omzet van 530 miljoen dollar in zijn Internet of Things Group. Dat is weliswaar nog maar 4 procent van de totale omzet, maar de groei ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder bedroeg wel 14 procent.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in