Overslaan en naar de inhoud gaan

Intel maakt serverchips geschikt voor AI-taken

De huidige processorlijn voor servers van Intel is nog sterk gericht is voor toepassing in cloudscenario's, waar vooral verwerkingskracht telt. Dat aspect wordt in de nieuwe lijn niet veronachtzaamd, zegt Barry Davis van Intel, zonder heel specifiek te worden. De verwachting is wel dat de opvolger van de Xeon E5 v4 meer verwerkingskernen zal tellen. De Xeon E5 v4 heeft 22 van dergelijke subprocessoren 'aan boord'.
Intel

Daarnaast maakt Intel in de nieuwe Xeon-lijn meer werk van parallelle verwerking. En juist dat aspect is van belang voor toepassingen bij machineleren. Het is in dit verband veelzeggend dat Intel de processors voor het eerst zal demonstreren op een bijeenkomst over kunstmatige intelligentie die het volgende week organiseert in San Francisco.

Ook zet Intel technieken van de Xeon Phi voor supercomputing over naar de nieuwe serverprocessors. Daarbij gaat het onder meer om AVX-512, dat de prestaties bij berekeningen met drijvende komma een duw in de rug geeft en de beveiliging verbetert. De chips krijgen ook ingebouwde ondersteuning voor Intel OmniPath, dat hogere verbindingssnelheden tussen servers onderling en met opslag en netwerken mogelijk maakt.

De nieuwe serverprocessors zijn nog niet gebaseerd op Intels jongste Kabylake-architectuur. De basis ervan is de inmiddels vertrouwde Skylake-architectuur.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in