Beheer

Personal Tech
iPhone accu

iPhone 6s accuprobleem komt door 'lucht'

Productiemisser zorgt voor vroegtijdig uitschakelen iPhone.

iPhone accu © CC BY 2.0 - Flickr.com - cropped from original iPhonedigital
5 december 2016

Productiemisser zorgt voor vroegtijdig uitschakelen iPhone.

Apple heeft de oorzaak voor een irritant probleem dat sommige iPhone 6s gebruikers merken. Het toestel schakelt uit wanneer de accu net nog aangaf 30 procent lading te hebben. De accu raakt ook veel sneller leeg dan verwacht.

Apple erkent nu het probleem dat zich voordoet in een 'beperkt aantal toestel dat is geproduceerd tussen september en oktober vorig jaar. Onderdelen van de accu zijn langer dan bedoeld blootgesteld aan de omgevingslucht. Dit zorgt er voor dat de capaciteit van de accu sneller terugloopt en de telefoon onverwacht kan uitschakelen. Apple benadrukt dat het productieprobleem geen effect heeft op de veiligheid van de accu.

Het bedrijf doet bezitters van zo'n defecte iPhone een aanbod om de accu's te vervangen. De kosten voor de reparatie neemt Apple voor zijn rekening. Wie voor de omruilactie in aanmerking wil komen moet op een speciale Apple-pagina controleren of het toestel er voor in aanmerking komt door het serienummer in te voeren.

Niet elk toestel dat onverwacht uitschakelt, kwalificeert zich namelijk voor een nieuwe accu. "Klanten moeten weten dat de iPhone is ontworpen om onder bepaalde omstandigheden automatisch uit te schakelen, bijvoorbeeld bij extreme koude", zegt Apple in de verklaring. "Voor een iPhone-gebruiker lijkt het of de uitschakeling onverwacht komt, maar de toestellen zijn ontworpen om de elektronica van het toestel te beschermen tegen lage spanning."

Lees meer over
Zie ook Beheer op AG Connect Intelligence
2
Reacties
japie 06 december 2016 09:04

Haha, Haarlem, of all places ....

Wedgy 05 december 2016 12:07

Woon in Haarlem, enige optie is de Apple store. Geen afspraak mogelijk komende week, kan niet verder op website.
Lekker dan

Reactie toevoegen