Overslaan en naar de inhoud gaan

iPhone-gebruikers kunnen maar geen afscheid nemen

Herhaalaankopen zijn voor verkopers van producten en diensten een omzetpilaar. Kopers hebben de neiging hetzelfde product te kopen, als ze toe zijn - of denken te zijn - aan iets nieuws, zeker als ze tevreden zijn. iPhone-gebruikers zijn zeker tevreden. Maar hun iPhone inruilen?

Het is een merkwaardige paradox. In webshops blijkt keer op keer dat Apple-klanten makkelijker geld uitgeven dan eigenaren van smartphones danwel tablets van andere merken. Maar waar het aankomt op hun smartphone, lijken Apples klanten eerder zuinig. Maar liefst 62,6 procent van de iPhones die de laatste tien jaar op de markt zijn gebracht, was in april 2017 nog in gebruik, meldt NewZoo op basis van onderzoek.

Apple heeft sinds de introductie in 2007 naar eigen zeggen 1,163 miljard iPhones verkocht. NewZoo heeft geconstateerd dat daarvan nog 728 miljoen in gebruik zijn.

De modellen uit 2014 zijn goed voor 30 procent van dat aantal: de iPhone 6 vertegenwoordigt 21 procent, de iPhone 6 plus 9 procent. De 6s-varianten uit 2015 doen 26 procent (18 procent voor de 6s, 8 procent voor de 6s Plus), en de meest recente uitvoering, de iPhone 7, is goed voor een aandeel van 11 procent. Een derde van de iPhones die in gebruik zijn, is dus 3,5 jaar geleden of eerder gelanceerd.

Gewoonlijk zouden dergelijke cijfers voor de leverancier in kwestie een punt van zorg zijn. Gezien de financiële resultaten van Apple zullen ze er in Cupertino niet wakker van liggen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in