Overslaan en naar de inhoud gaan

IT-sector hofleverancier voor circulaire economie

ABN AMRO ziet een hoofdrol voor de Technologie, Media & Telecomsector (TMT) in de circulaire economie.
© ABN-AMRO
ABN-AMRO

Dat schrijft de bank in zijn nieuwe rapport ‘Alles van Waarde’ waarin men vooruit kijkt naar 2050. Het kernbegrip in deze vooruitblik is de ‘circulaire economie’. De essentie daarvan is dat bij productie en gebruik van goederen en producten zo min mogelijk waarde verloren gaat.

Bij de veranderingen die dit teweeg brengt loopt de TMT-sector volgens de bank voorop als “een onmisbare kracht als enabler van veranderingen in alle sectoren.” Circulaire productieketens zijn veel complexer dan traditionele, lineaire productiekolommen. Software, internettoepassingen en andere vormen van nieuwe technologie maken deze complexiteit behapbaar en kunnen de opkomst van de circulaire economie in haar geheel versnellen.

Innovatieve software

Daarnaast zijn relaties in een circulaire productieketen veel intensiever: tussen toeleveranciers onderling, maar vooral tussen klant en leverancier. Om nieuwe producten en diensten te kunnen leveren, moeten werkwijzen veranderen. Dat machines en elektrische apparaten met elkaar kunnen communiceren, is een essentiële voorwaarde voor circulaire productie. De nieuwe industriële ontwerp- en productiemethoden die hiervoor nodig zijn, vragen om innovatieve industriële software en internetverbindingen. Ook de communicatie tussen producent en consument verandert, waardoor de behoefte aan nieuwe CRM-oplossingen toeneemt. Deze ontwikkelingen maken de TMT- sector hofleverancier voor de opkomende circulaire economie.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in