Overslaan en naar de inhoud gaan

Justitie VS krijgt geen toegang tot data in buitenland

Het Amerikaanse Hof van Beroep in Manhattan heeft gisteren besloten een gerechtelijke uitspraak dat data op servers buiten de VS niet onder de ‘Stored Communications Act’ van 1986 valt, niet herroepen.
rechtspraak

Dit betekent dat gegevens op systemen van Amerikaanse leveranciers, maar opgeslagen buiten de VS, niet voor de Amerikaanse justitie ontsloten hoeft te worden.

Genoemde zaak speelde op 14 juli vorig jaar. Het ging om de vraag of Microsoft verplicht kon worden autoriteiten inzage te geven in mails die in Ierland waren opgeslagen.

Microsoft bestreed dat en werd door de locale rechter Susan Carney in het gelijk gesteld. Die uitspraak werd door voorvechters van privacy gezien als een belangrijke overwinning op de autoriteiten.

De uitkomst van de beroepszaak van afgelopen maandag is vooral van belang voor de grote aanbieders van clouddiensten als Amazon, Google en Microsoft. Zij krijgen in toenemende mate te maken met klanten die eisen dat hun data buiten zicht van de autoriteiten in de VS blijft.

Overigens was het Hof van Beroep niet eensgezind. Met vier rechters vóór en vier tegen was er geen meerderheid om de uitspraak van 14 juli te herroepen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in