Overslaan en naar de inhoud gaan

Kamp ruikt Duitse kansen voor Nederlandse ICT

Nederlandse innovatieve bedrijven hebben vaak een goede positie om de Duitse ICT-markt op te gaan, aldus minister Henk Kamp van Economische Zaken gisteren tijdens zijn bezoek aan de Hannover Messe, een belangrijke industriële beurs.
Minister van Economische Zaken Henk Kamp
© CC0 Rijksoverheid
CC0 Rijksoverheid

Zo'n 140 Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen zijn afgekomen op de beurs. Volgens Kamp hebben vooral ondernemingen die actief zijn in de digitale sector veel groeimogelijkheden in Duitsland; de belangrijkste handelspartner van Nederland.

De demissionair minister baseert zich op een onderzoek dat in opdracht van zijn departement is uitgevoerd door KPMG. Daaruit bleek volgens het ministerie dat "met name voor producten en diensten binnen het Internet of Things, big data en cyber security er Nederlandse investeringskansen in de Duitse digitale sector zijn''.

Flinke groei

Uit het onderzoek blijkt dat de Duitse ICT-markt fors in de lift zit. Zo valt de groei op het gebied van big data met 22 procent tot 2020 vermoedelijk hoger uit dan de verwachte mondiale groei van 13 procent. Dat biedt mogelijkheden voor bedrijven die werken aan bijvoorbeeld analytische software.

Ook op het gebied van het IoT zijn de verwachtingen rooskleurig. Die markt groeit in Duitsland naar verwachting sneller dan in de rest van de wereld, iets waar Nederlandse bedrijven volgens Economische Zaken van kunnen profiteren.

Het departement wijst erop dat sommige Nederlandse ondernemingen wereldwijd voorop lopen als het gaat om het IoT. "Er zijn naast grotere bedrijven bovendien in Nederland veel meer start-ups en scale-ups actief met innovatieve oplossingen voor de vraagstukken binnen deze sector dan in Duitsland.''

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in